Muğla

Muğla'da yangın: 1 ölü

09:21 10 Şubat 2016
Muğla'da yangın: 1 ölü

Muğla'nın Menteşe ilçesinde bir evde çıkarak bitişikteki iki eve de sıçrayan yangında bir kişi öldü.

Alınan bilgiye göre, Esençay Mahallesi'nde Ayna Çelik'in (86) yaşadığı evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, bitişikteki Emin Varlı ve Ali Ay'a ait evlere de sıçradı. Alevlerin büyümesi üzerine mahalle camisinden yapılan anonsla olay yerine gelen vatandaşlar, tankerle su sıkarak alevlerin diğer evlere sıçramasını önlemeye çalıştı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, 5 saat süren mücadelenin ardından yangını kontrol altına aldı. Yangın nedeniyle 3 evde de göçme meydana geldi.

Yangında evden çıkamayan Ayna Çelik, hayatını kaybetti. Ceset, yapılan incelemenin ardından otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Olay yerinde incelemede bulunan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında üç evin tamamen yandığını belirterek, "Yaşlı bir vatandaşımız da yangında hayatını kaybetti. Evlerin hepsi ahşap ve birbirlerine çok yakın. Mahalleye 6 kilometre uzaklıkta Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin bulunması ve mahallede yangın tankerinin olması faciayı önledi" dedi.

Esençay Muhtarı Niyazi Orhan ise yangın nedeniyle tüm vatandaşların seferber olduğunu, tüm müdahalelere rağmen bir kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.