Muğla

Bodrum ve İzmir'deki eş zamanlı operasyonla ilgili dava

17:44 12 Şubat 2016
Bodrum ve İzmir'deki eş zamanlı operasyonla ilgili dava

Bodrum Belediyesinde ''ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' iddialarıyla haklarında dava açılan ve aralarında Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un da bulunduğu 72 sanığın beraatine karar verildi.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un da aralarında bulunduğu bazı sanıklarla avukatları katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanıkların beraatine karar verilmesini talep etti. Bunun üzerine kararını açıklayan mahkeme heyeti, 72 sanığın tamamının beraatine hükmetti.

- "Suçları hiçbir zaman kabul etmedik"

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan Kocadon, adalete olan inançlarını hiçbir zaman yitirmediklerini, süreç devam ederken devletine ve halkına hep güvendiğini anlattı. Kocadon, şöyle konuştu:

"Bugün yargı da adaletli bir karar verdi. Biz üstümüze atılan suçları hiçbir zaman kabul etmedik. Bu suçlar üzerime atıldığında bildiğiniz gibi Bodrum Belediye Başkanlığı görevini yürütüyordum ve Bodrum yarımadasında 11 belediye vardı. Büyükşehirle bu belediyeler kapandı ve tek belediyeye düştük. En son 2014 yılında yapılan seçimlerinde kendi bölgemde, yani bu suçlandığım bölgemdeki aldığım oy oranı yüzde 64’dür. Eğer ben bu suçları işlemiş olsaydım halkımız yanlışın yanında olmazdı. Demek ki Türk adaleti bugün doğru kararı vererek hepimizi beraat ettirdi."
Kocadon, soruşturma kapsamında bir süre cezaevinde kaldığını hatırlatarak, "Cezaevinden çıktığım gün şu ifadeyi kullandım, 'Bana bu eziyeti çektirenlerinin hepsini Allah'a havale ediyorum' dedim. Yine bugün de aynı sözü söylüyorum, hepsini Allah'a havale ediyorum" ifadelerini kullandı.
- Olay
Bodrum Sulh Ceza Mahkemesinden alınan arama kararı ile 28 Mayıs 2012'de Bodrum ve İzmir'de 15 ayrı yere Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince eş zamanlı ''ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' iddialarıyla operasyon düzenlenmişti.Operasyonda, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özsert, Bodrum Belediyesi İmar Servisi Müdürü Haluk Aytı, Fen İşleri personeli Onur Çevik, işletmeci Oktay Baysal, iş takipçisi Niyazi Doğan, turizmci Yüksel Aslan, elektrikçi Saim Görgülü ve müteahhit Vahit Kara tutuklanmıştı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede sanıklar hakkında ''ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' suçlarından hapis cezası isteniyordu.Soruşturma kapsamında açılan davanın önceki duruşmalarında tutuklu sanıkların tümü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.