Muğla

"Bodrum guletleri" için tanıtım atağı

11:09 22 Şubat 2016
"Bodrum guletleri" için tanıtım atağı

ALİ BALLI - Bodrum'da turistlerin yaz aylarındaki vazgeçilmez eğlencelerinden olan ve 5 yıldızlı otel konforunu aratmayan "Bodrum guletleri" ile "Mavi yolculuk" daha fazla tanıtılacak.

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Bodrum'da, yeni sezon öncesi tanıtım atağı başladı. Bodrumlu ustaların ellerinde işlenen guletler, görkemli ve estetik görünüşüyle yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor. Bodrum guletleri ilçeye gelen turistlerin de vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bodrum guletleri için uzun zamandır yeterli tanıtım yapılmadığını söyledi.

İMEAK Deniz Ticaret Odasında alınan kararla "Mavi Yol Tanıtım Platformu" oluşturulma aşamasına geçildiğini ifade eden Yılmaz, "Uzun zamandan bu yana 'mavi yolculuk' tanıtımı için herhangi bir atak yapılmamıştı. Artık Bodrum'un guletlerini ve mavi yolculuğunu çok daha kuvvetli günümüzün koşullarında tanıtma atağına başlayacağız" dedi.

Daha önce Bodrum guletlerinin sadece fuarlarda ve broşürlerle tanıtıldığına işaret eden Yılmaz, bu tür tanıtım çalışmalarının yanı sıra "Mavi Yol Tanıtım Platformu"nun da kurulmasıyla alanında profesyonel tanıtım firmaları ve ajanslarla görüşülerek takım çalışması yürütüleceğini bildirdi.

Mavi yolculuğun ilk olarak Türkiye'de, daha sonra da dünya çapında marka haline geldiğini anımsatan Yılmaz, bugüne kadar değişik tanıtım atağı yapılmadığını belirtti.

İlçeye gelen turistlerin, Bodrum guletlerine ilgisine de değinen eden Yılmaz, "Misafirler özellikle Bodrum-Gökova, Bodrum-Hisarönü ve Bodrum-Yunan adaları olmak üzere değişik rotalar kullanıyor. Şu anda aktif çalışan sadece Bodrum çıkışlı 600 civarında Bodrum guleti var" diye konuştu.

- "Bodrum tersanesinde motor yatlar da üretiliyor"

Bodrum'un, guletlerinin yanı sıra motor yat üretiminde de adından söz ettirdiğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bizim ustalarımız 'yatın forması' dediğimiz, dizaynında çok başarılı olmaları, hem de yılların verdiği tecrübeyle yeni üretim tekniklerine uyum sağlamalarından dolayı, şu anda bütün dünyada geçerli yatlar üretebilir ve pazarlayabilir hale geldi. Artık Bodrum'daki teknelerde o kadar yeni teknikler uygulandı ki herkes bizim işçiliğimize de kalitemize de güveniyor. Bir tek sorun dünya piyasasının canlanması."

Bodrum'da 16 yıldır kaptanlık yapan Sulhi İrtiş de Bodrum guletlerinin dünya markası olma yolunda ilerlediğini anlattı.

Son 6 yıldır sektörün yavaşladığını belirten İrtiş, "Bu sektörü canlandırmamız lazım. Memleketimiz için çok önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde devam ettiği taktirde ustalarımız da köreliyor. Nesilden nesile devam etmiyor" şeklinde konuştu.

İrtiş, 5 yıldızlı otel lüksünde Bodrum guletleri bulunduğunu vurgulayarak, bu teknelerin dünya çapında daha fazla tanıtılmasının önemine işaret etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.