Muğla

Muğla'da "kadın cinayetleri" protesto edildi

18:43 27 Şubat 2016
Muğla'da "kadın cinayetleri" protesto edildi

Muğla'nın Menteşe ilçesinde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kadın cinayetlerini protesto etti.

Sınırsızlık Meydanı'nda toplanan platform üyeleri, öldürülen bazı kadınların resimlerinin bulunduğu dövizler ve "Cansel için susmuyoruz" yazılı pankartlar taşıyarak kadına şiddete tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan platform üyesi Dilara Karakoç, Cansel B. K'nın cinsel saldırı sonucunda, olaya seyirci kalınmasının ardından yaşamına son verdiğini iddia etti.
Türkiye'de 2015'te 303, 2016 Ocak ayında da 36 kadın cinayetinin yaşandığını ifade eden Karakoç, "Öldürülen kadınların yüzde 78'i kendi hayatına dair karar vermek istediği için öldürüldü. Kadın cinayetlerinin, cinsel saldırıların, kadına yönelik şiddetin önünü açan, verilen ceza indirimleridir" dedi.
Karakoç, caydırıcı cezalar için yasal düzenlemelerin derhal yasalaşması gerektiğine işaret ederek şunları kaydetti:
"Kadın cinayetlerinde, cinsel saldırı ve kadına yönelik şiddet davalarında, kravat takana saygın tutum indirimi, 'Pişmanım' diyene iyi hal indirimi, 'Tutku derecesinde sevdim' diyene aşırı sevgi indirimi, 'Erkekliğime laf etti' diyene ise haksız fiil indirimi uygulanıyor. Caydırıcı cezalar için indirimlerin uygulanmamasını yasal güvence altına alacak olan Meclise sunduğumuz yasal düzenleme önerimiz derhal yasalaşmalıdır."
Muğla'da, 2013'te, ayrı yaşadığı eşi tarafından öldürülen Sedef Berberoğlu'nun annesi Gülender Kan da en kısa zamanda yasal düzenleme yapılması gerektiğini belirterek yasa çıkmadıkça kadın cinayetlerinin durdurulamayacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.