Muğla

52. Kütüphane Haftası

17:04 31 Mart 2016
52. Kütüphane Haftası

Bodrum'da, "52. Kütüphane Haftası" kapsamında, bir dizi etkilik düzenlendi.

Bodrum Kaymakamlığı ile İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü işbirliğinde, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, ortaokul öğrencilerince hazırlanan çeşitli skeçler, kütüphane oratoryosu ve şiir okuma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Öğrencilere, kitap okuma alışkanlığına teşvik edici bilgilerin de verildiği etkinlikte konuşan, Bodrum Halk Kütüphanesi Müdürü İbrahim Öztürk, bu haftanın kütüphanelerin ve kitapların önemini anlatmak amacıyla kutlandığını söyledi.

Halk Kütüphanelerinin 7'den 70'e herkesin hizmetine açık olduğunu ifade eden Öztürk, "Amacımız topluma okuma alışkanlığı kazandırmak, genel kültür seviyelerinin yükselmesine katkıda bulunmaktır. Yapılan araştırmalar bize, ülkelerin kalkınmasında okur-yazar sayısının önemini göstermektedir." dedi.

Öztürk, sürekli okuma alışkanlığı açısından Japonya'nın yüzde 14, İngiltere'nin yüzde 12, Almanya'nın da yüzde 10 olduğuna işaret etti.

Bodrum'da 1955 yılından bu yana hizmet veren Kütüphanede 28 bin 550 kitap bulunduğuna dikkati çeken Öztürk, "2015 yılında kütüphanemizden yararlanan kişi sayısı 37 bin 751'dir. Kütüphanemizin üye sayısı 2 bin 673 kişi ve bu kişiler yıl içinde 10 bin 251 adet kitap alarak evlerinde okumuşlardır." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından programlar sahneye konuldu. Etkinlikte ayrıca, kütüphaneden en fazla ödünç kitap alan okuyuculara da ödülleri verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.