Muğla

Başarılı sporcular havalimanında karşılandı

14:09 06 Nisan 2016
Başarılı sporcular havalimanında karşılandı

7. Dünya Shotokan Karate Şampiyonasında derece kazanan iki sporcu, Milas - Bodrum Havalimanı'nda aileleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Polonya'nın Bydgoszcz kentinde 1-3 Nisan'da gerçekleştirilen şampiyonaya, Milas Budo- Sho Akademi Spor Kulübünden Adil Menteş (12) ve Ege Gül İğde (12) katıldı.

Kumite dalında final karşılaşmasında Kırgız rakibine yenilen Menteş, gümüş madalya elde etti. İğde'nin yer aldığı Türk milli takımı da grup halinde kumite dalında dünya şampiyonu oldu.

Şampiyonadan dönen sporcular ve antrenörleri için Milas - Bodrum Havalimanı'nda karşılama töreni düzenlendi. Türk bayraklarıyla karşılanan sporculara çiçek verildi.

Gazetecilere açıklama yapan antrenör Mehmet Tavaslı, elde ettikleri başarının kendilerini son derece sevindirdiğini kaydetti. Şampiyonaya 37 ülkeden 2 bin 15 sporcu katıldığını aktaran Tavaslı, "Daha önce de dünya derecesi bulunan sporcularımız Adil Menteş ve Ece Gül İğde çok büyük mücadeleler verdi. Adil, dünya birinciliği için mücadele etti, ancak rakibine yenilince ikincilik elde edildi. Ece Gül de kumite dalında kürsüye çıkamadı, ancak dördüncülük alabildi. Türk milli takımı olarak oluşturduğumuz grupta ise dünya şampiyonluğumuz var." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.