Muğla

Hükümlüler çevre temizliği yaptı

16:18 14 Nisan 2016
Hükümlüler çevre temizliği yaptı

Fethiye ilçesinde denetimli serbestlik kapsamındaki 30 hükümlü Büyük Samanlık Koyu'nda çevre temizliği yaptı.

Fethiye Kaymakamlığı Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı ve DenizTemiz Derneği (TURMEPA) işbirliğinde "Temiz Plaj Temiz Çevre İçin Biz de Varız Projesi" başlatıldı. Proje kapsamında Büyük Samanlık Koyu'nda gelen 30 hükümlü, sahil ve ormanlık alanda bir kamyonet çöp topladı.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, çevre kirliliğinin turizmin en büyük sıkıntılarından biri olduğunu söyledi.

Yollar, kıyılar, sahipsiz kullanılan plajların neredeyse bir daha girilmeyecek noktaya getirildiğini belirten Çalık, "İnsanımız kullansın, sonuna kadar değerlendirsin ama 100, 200, bin yıl sonraki torunların da buralarda hakkı olduğunu unutmamaları lazım. Çevreyi bozmadan kirletmeden kullanalım. Denetimli serbestlik biriminin hazırladığı projeye destek veriyoruz. Manevi anlamda da arkasındayız." dedi.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Veli San, hükümlülerde çevre duyarlılığı geliştirmek üzere böyle bir proje geliştirdiklerini ifade ederek, "Bugün denetimli serbestlik müdürlüklerine bağlı yaklaşık 60 bin hükümlü takip edilmektedir. İlgili kanunla cezaevlerinde olması gereken bu hükümlüler toplumla iç içe yaşamaktadır. Kanunun amacı suç işleyen hükümlüleri tekrar toplumla bütünleştirmek." diye konuştu.

San, hükümlülerin suç işlerken yaptıkları hataları, davranışları düzeltip onları tekrar toplumla bütün hale getirerek iyi birer haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.