Muğla

Temizliğe dikkati çekmek için "ritim" tuttular

14:57 19 Nisan 2016
Temizliğe dikkati çekmek için "ritim" tuttular

Muğla'nın Fethiye ilçesinde çevre temizliği yapan gönüllüler, temizlik öncesinde oluşturdukları ritim grubuyla slogan attı.

Fethiye Kaymakamlığı, DenizTemiz Derneği/TURMEPA ve Deniz Ticaret Odası iş birliğinde, Patlıcanlı Koyu'nda çevre temizliği yapıldı.

Temizlik öncesinde TURMEPA bünyesinde kurulan ritim grubu, davul, zil ve düdük eşliğinde, "Denizde sizin de tuzunuz bulunsun", "Denizi kirleten geleceği yok eder" ve "Kirli denizde hayat olmaz" gibi sloganlar attı.

TURMEPA Fethiye Şubesi görevlisi Ersin Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliği çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak için düzenlediklerini söyledi.

Derneğin eğitimlerinin devam ettiğini anlatan Özer, "Yaptığımız etkinlikle vatandaşlarımıza mesaj vermek istiyoruz. Kıyılarımızı temiz tutalım, denizimiz de temiz olsun." dedi.

Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan ise kıyıları kirletmemenin, temizlik yapmaktan daha öneli olduğunu ifade etti.

Kıyıya atılan her çöpün denize gittiğini belirten Arıkan, "Bu etkinliği düzenleyen ve katılan herkese çok teşekkür ederim. Bu ekiple deniz ve kıyı temizliğine dikkati çekmek istiyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından gönüllüler, sahildeki ve ormanlık alandaki çöpleri topladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.