Muğla

Eski oyuncakları canlandırdılar

17:09 22 Nisan 2016
Eski oyuncakları canlandırdılar

Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde el yapımı metal ve ahşap eski oyuncaklar sergisi açıldı.

Okulda yürütülen "Bizim Oyuncaklar" projesi kapsamında öğrenciler, çoğunluğu Türk kültüründe bilinen mangala, telli araba, mancınık, çember, top, bilye gibi oyuncakları hazırladı. Oyuncaklar, okul bahçesindeki sergiyle ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Proje hakkında bilgi veren Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hamit İzdaş, "Bizim Oyuncaklar" sergisiyle çoğunluğu Türk kültüründen olmak üzere 105 oyuncağın modelleme yapıldığını kaydederek, "Bu çalışmada bizim olan oyuncaklarımızın kültürel aktarımını gerçekleştirdik. 5’i MÖ'den oyuncakların modellenmesi olmak üzere toplam 105 oyuncak velilerimizin, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin beraber çalışması ile hayata geçirildi" diye konuştu.

İzdaş, şöyle devam etti:

"Velilerimizin, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin bu çalışmadaki heyecanını, akıllı telefonlardan, cihazlardan dikkatini kaldırmadığını düşündüğümüz gençlerimizin büyükleriyle beraber çalışması sırasındaki mutluluklarını görmek bizim için çok sevindiriciydi."

Sergiyi izleyen Milas Kaymakamı Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milli Eğitim Müdürü Şaban Karakoç, çember ve telli araba oyuncaklarıyla oynadı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.