Muğla

Cezaevi firarisi, kayıp çocuklarla yakalandı

16:07 23 Nisan 2016
Cezaevi firarisi, kayıp çocuklarla yakalandı

İstanbul'da hükümlü bulunduğu cezaevinden firar eden kişi, Bodrum'da ikisi kendisinin olmak üzere kayboldukları belirtilen 5 çocukla yakalandı.

"Kasten öldürme" ile "hükümlü veya tutuklunun kaçması" suçlarından İstanbul Silivri Açık Ceza İnfaz Kurumunda tutulan Hüseyin E. (39), 2 Mart'ta izinle ayrıldığı cezaevine bir daha dönmedi.

Firar eden hükümlü Hüseyin E'nin yakalanması için güvenlik güçlerince geniş çaplı inceleme başlatıldı. Ekipler, Hüseyin E'nin, 2'si kendisinin olmak üzere 5 çocukla Bodrum'a geldiğini tespit etti. Güvenlik güçleri, çalışmalarını bu doğrultuda yoğunlaştırdı.

İstanbul Çocuk Büro Amirliği ile Bodrum Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortak operasyonuyla Turgutreis Mahallesi'ndeki bir otele operasyon düzenlendi.

Operasyonda Hüseyin E. yakalandı. Bu kişinin yanında İstanbul Çocuk Büro Amirliğince kayıp olarak aranan, firari mahkumun çocukları A.S.E. (17) ve C.E. (16) ile E.E. (16), H.G. (17) ve E.Ç. (16) de bulundu.

Hüseyin E, ifade işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Hüseyin E. adliye girişinde gazetecilerin sorduğu, "Çocukları siz mi kaçırdınız?" sorusuna "Ne kaçırması. Benim kendi çocuklarım zaten." diye yanıt verdi.

Çocuklar ise ailelerine teslim edilmek üzere jandarma karakoluna götürüldü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.