Muğla

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

18:00 23 Nisan 2016
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Muğla ve ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Muğla'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenginin sunulmasıyla başlayan kutlamalar, Türdü 100. Yıl İlkokulu'nda devam etti.

Törene, Muğla Valisi Amir Çiçek, Vali Yardımcısı Kamil Köten, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Alay Komutanı Kurmay Albay Yavuz Özfidan, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyada çocuklara armağan edilen ve tek evrensel özellik taşıyan bayram olduğunu söyledi.

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" anlayışıyla demokrasi ve cumhuriyetin temellerinin 23 Nisan'da atıldığını belirten Ekinci, "Bugün Türk milletinin milli birlik ve beraberlik ruhunun her geçen gün güçlenip kuvvetlendiği, milletimizin kenetlendiği, milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz." dedi.

Törende, öğrencilerin hazırladığı şiir, dans, ritm korosu, halk oyunları ve jimnastik gibi etkinliklerle çocuklar gönüllerince eğlendi.

Tören sonunda, Vali Çiçek ve protokol üyeleri, Halk Sağlığı Müdürlüğünce temin edilen bisikletleri dağıttı.

- Bodrum

Bodrum'daki kutlamalar Belediye Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başladı.

Şehir stadında devam eden kutlamalara, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Cumhuriyet Başsavcısı Barış Duman, Garnizon Komutanı Göksel Oral, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi, günün anlam ve önemine uygun şiirler okunup, konuşmalar yapıldı.

- Marmaris

Marmaris'teki kutlamalar Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başladı.

Törenin Şehit Ahmet Benler İlkokulunda düzenlenen kutlamalarla devam eden etkinliklerde, öğrencilerin hazırladığı şiir, dans, ritim korosu, halk oyunları ve jimnastik gösterileri sunuldu.

- Milas

Milas'ta Milli Eğitim Müdürlüğünün Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan kutlamalar, Merkez İlkokulu'nda devam etti.

Törende okul öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları, dans gösterileri ve şiir dinletileri sahnelendi. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe protokolü tarafından verildi.

Törende, ayrıca çocuklara Milas Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, Sağlık Bakanlığının Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi kapsamında 55 bisiklet dağıtımı yapıldı.

- Fethiye

Fethiye'de Beşkaza Meydanı'nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar, Beşkaza Meydanı'nda devam etti.

Burada, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi, günün anlam ve önemine uygun şiirler okunup, konuşmalar yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.