MuÄŸla

Hani'deki terör saldırısı

13:54 25 Nisan 2016
Hani'deki terör saldırısı

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde 11 Nisan'da teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk'ün Muğla'nın Fethiye ilçesindeki evlerinin önüne taziye çadırı kuruldu.

Fethiye Belediyesi ekipleri tarafından, şehidin ailesiyle yaşadığı Karaçulha Mahallesi 188 Sokak'ta evlerinin önüne kurulan çadırda, baba Ali Cantürk taziyeleri kabul etti.

Cantürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun Fethiye'de büyüdüğünü, ilçeyi ve askerliği çok sevdiğini söyledi.

Oğlunun memleketleri olan Giresun'un Espiye ilçesinde toprağa verildiğini belirten Cantürk, oradaki taziyelerin yanı sıra Fethiye'den de çok sayıda arayanın olduğunu ve ilçeden taziyeye gelemeyenler için çadır kurulduğunu belirterek, "Güneydoğu'da Çanakkale ruhu olduğunu, gidip gördüm. Askerimiz ve polisimiz, vatan, bayrak sevgisiyle cansiperane görev yapıyor. Bu iş para ile yapılmaz. Terör örgütü askerin karşısına çıkamıyor. Yapmış oldukları kahpece pusularla, eylemlerle, vatanımıza zarar vermeye çalışıyor." dedi.

"Bu vatan var oldukça, bu inanç bu millette oldukça bizi kimse yıkamaz." diyen Cantürk, şunları kaydetti:

"Bin oğlum olsa hepsini askere gönderirdim. Beni çağırsınlar ben de giderim. Kanımın son damlasına kadar mücadele ederim. Bütün ülke insanları vatana sahip çıksın. Vatanımız tek. Ülkemiz insanları böyle anlarda birlik beraberlik örneği gösteriyorlar. Kanımızın son damlasına kadar vatanımıza sahip çıkacağız."

Şehit babası olduğu için gururlu olduğunu ifade eden Cantürk, oğlunun çok güzel bir makama sahip olduğunu vurguladı.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.