Muğla

Bodrum'a kurulması planlanan rüzgar enerji santrali

20:24 27 Nisan 2016
Bodrum'a kurulması planlanan rüzgar enerji santrali

Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyesi bir grup, Bodrum'da yapılması planlanan rüzgar enerji santralinin yürütmesinin durdurulması için Muğla 1. İdare Mahkemesine başvurdu.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ile İl Başkanı Mürsel Alban'ın da katıldığı, Bodrum ilçesinden gelen yaklaşık 100 kişilik bir grup, başvuru sonrası açıklama yaptı.

Grup adına açıklama yapan avukat Mehmet Horuş, mahkemeye 5 ayrı öğretim üyesinden alınan görüşü sunduklarını söyledi.

Bodrum'da yenilenebilir ve çevreci bir enerji pazarlaması ile karşı karşıya olduklarını, bu makyaj nedeniyle çok daha büyük tahribat yaşatıldığını söyleyen Horuş, "Bu dava Türkiye'deki en kapsamlı çevre davalarından biri olacak. Bugün tarihimiz, doğamız yok ediliyor. Yaşam alanlarımızı yanlış enerji politikalarına kurban etmek istemiyoruz. Muğla koruma hukukunun ve çalışmalarının en yoğun olduğu yer. Yıllardır koruma ile sürdürülen teşhir faaliyetleri, iş makineleri ile yok ediliyor. Bu uygulama böyle devam ederse buna göz yumulursa Türkiye'nin geleceği açısından çok şey kaybetmiş oluruz." dedi.

Milletvekili Demir ise Bodrum halkının çevresine ve doğasına sahip çıktığını ifade etti.

Vatandaşların yenilenebilir enerjiye karşı olmadıklarını dile getiren Demir, "Ama bir canlıdan hem süt hem de bal sağlayamazsınız. Bunu iyi bir şekilde değerlendirmek lazım. Bodrum turizmin göz bebeğidir ve bir markadır. Dolayısıyla her şeyi buradan sağlamaya kalkmak doğru değildir. Buradan enerji çıkaracağız, enerji alacağız derken turizmi baltalamak, orada yaşayan canlının önünü kesmek, onların yaşam alanlarını tahrip etmek kimsenin hakkı değildir" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.