Muğla

Yatağan'da takı sergisi açıldı

22:08 29 Nisan 2016
Yatağan'da takı sergisi açıldı

İşkur Muğla İl Müdürlüğü ve Yatağan Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Takı Tasarım" kursunda eğitim gören kursiyerlerin yaptığı takıları sergilendi.

Bozüyük Kültür Evi bahçesinde düzenlenen serginin açılışında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Bozüyük Mahallesi’nde çok sayıda dizi ve film çekiminin yapılması nedeniyle, mahallenin hem yurt içinde, hem de yurt dışında tanınır bir yer haline geldiğini belirtti.

Bozüyük’ün tarihi bir geçmişe sahip olduğunu kaydeden Vali Çiçek, insanları kuru kuruya sevmediğini, insanlar için bir şey yapma çabasında olduğunu kaydetti.

İşkur İl Müdürü İlyas Sarıyerli ise, kurumlarının, çalışma hayatı, iş sağlığı ve güvenliği, işçi ile işveren münasebetleri gibi çalışmaların yanında, istihdama da katkı sağlamaya çalıştığını söyledi.

Her yıl belirli bir sistem içerisinde, işgücü piyasası araştırması yaparak ortalama 2 bin işveren ile yüz yüze görüşüp taleplerini dinlediklerini belirten Sarıyerli, "Cumhuriyetimizin 100’üncü yıldönümü olan 2023 vizyonu itibarıyla ilimizde, aktif işgücü faaliyetleri, nitelikli işgücü eğitimleri, mesleki eğitimler ve bunun sonucunda da, istihdam oluşturma faaliyetlerimizi yürütmekteyiz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Çiçek, Yönetmen Yüksel Aksu ve beraberindekiler, serginin açılış kurdelasını kesti.

Açılışa, Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.