Muğla

Lagina Kutsal Alanı ve ilk kazı evi turizme kazandırılacak

22:15 29 Nisan 2016
Lagina Kutsal Alanı ve ilk kazı evi turizme kazandırılacak

Yatağan ilçesindeki 3 bin yıllık Lagina Kutsal Alanı ve Türkiye’nin ilk müzecilerinden Osman Hamdi Bey’in Lagina'da kazı evi olarak kullandığı Osman Hamdi Bey Konağı turizme kazandırılacak.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık'tan oluşan bir heyet, Lagina Kutsal Alanı ve Osman Hamdi Bey Konağı'nda incelemelerde bulundu.

Heyeti karşılayan Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, kutsal alan hakkında heyete bilgi verdi.

İncelemelerin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Vali Çiçek, siyasi merkezi olan Stratonikeia Antik Kenti’ne yaklaşık 11 kilometre uzaklıktaki Lagina'nın yıl boyunca yerli ve yabancı turistleri ağırladığını söyledi.

Lagina'nın dini bir mekan olduğunu, dünyanın çeşitli ülkelerinden grupların Lagina'yı ziyaret etmek istediğini belirten Çiçek, "Burayla ilgili olarak gözle görülür bir çalışma yapılamamış. Ama Stratonikeia Antik Kenti grubu içerisine burayı da dahil ederek, burayı bakanlığımızca bütün halde, yani Stratonikeia, Lagina ve Turgut'u bir bütün halde ziyaret etmek isteyenlere açıyoruz." diye konuştu.

Muğla Valisi Çiçek, Lagina ve Osman Hamdi Bey Konağı'nı önemsediklerini ve bu iki yerin tanıtılması için çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Vali Çiçek, "Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekiplerimizle birlikte, burayı en kısa zamanda, burayı ziyaret eden gruplara ve herkese açmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Çiçek, Lagina ile Osman Hamdi Bey Konağı'nda daha fazla turisti ağırlamanın Yatağan ve Muğla'ya önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.