Muğla

ÜNİLİG Final Grubu'nun açılış maçları Marmaris'te yapıldı

00:08 03 Mayıs 2016
ÜNİLİG Final Grubu'nun açılış maçları Marmaris'te yapıldı

ÜNİLİG Final Grubu müsabakalarının açılış seremonisi Marmaris'te yapıldı.

Marmaris Amfi Tiyatro'da düzenlenen açılış seremonisindeki canlı müzik, şehitlerden dolayı iptal edilirken mehteran takımı gösteri sundu.

Muğla Valisi Amir Çiçek, açılışta yaptığı konuşmada, şehitler olduğu için eğlence yapmadıklarını ifade ederek, "Burada kardeşliğinizi, birliğinizi, beraberliğinizi pekiştirip üniversitelerinize öyle döneceksiniz. Sizler gibi gençler bir oldukça, bizleri kimse yıkamayacak. Türkiye Cumhuriyeti nasıl kurulduysa öyle güçlü olarak devam edecektir. Bu şampiyonada kaybedenler üzülmesin birlik ve dostluklar kurarak buradan gidecekler." diye konuştu.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer de sporun hayatın gerçeği olduğunu belirterek, "Bir takım kazanır diğerleri onu takip eder. Sporda kimse kaybetmiyor aslında. Spora katılan herkes kazanıyor. Federasyon olarak çok sayıda organizasyonu gerçekleştirdik. Bizim enerji kaynağımız siz gençlersiniz." ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan, 65 üniversiteden 514 kadın, 1394 erkek sporcunun 17 dalda altın madalyaya ulaşmak için 10 gün boyunca mücadele edeceğini kaydetti.

Müsabakalara katılan takımların bayraklı tören geçişinin ardından seremoni son buldu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.