Muğla

"Suriyeli Çocuklar İçin Yürekler Buluşuyor" kampanyası

15:23 03 Mayıs 2016
"Suriyeli Çocuklar İçin Yürekler Buluşuyor" kampanyası

Muğla'da başlatılan "Suriyeli Çocuklar İçin Yürekler Buluşuyor" kampanyası kapsamında, Dalaman ilçesinde kaldıkları çadırlar ve evlerinde ziyaret edilen Suriyelilere yardımda bulunuldu.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk'ün eşi Mübeccel Öztürk'ün girişimleriyle başlatılan, Muğla Valisi Amir Çiçek'in eşi Hülya Çiçek tarafından desteklenen kampanya çerçevesinde, Miraç Kandili dolayısıyla Dalaman'daki Suriyeli aileler ziyaret edildi.

Evlerine ve kaldıkları çadırlara yapılan ziyarette ailelere, giysi ve gıda dağıtıldı. Çocuklara da oyuncak hediye edildi.

Hülya Çiçek ve Mübeccel Öztürk, tarlada yalın ayak yürüyen 4 yaşındaki Azad ve ayakkabısı yırtılmış 6 yaşındaki ağabeyi Habad'a ayakkabı hediye etti.

Kampanya kapsamında, Atakent Mahallesi'nde tahsis edilen 3 katlı binada yaşayan Suriyeli 6 aileye de ziyarette bulunuldu. Çiçek ve Öztürk, Mahmud Şeh Sehen'in (45) çaydanlığın devrilmesi sonucu ayağı yanan 1 yaşındaki kızı Cemile'nin tedavisi hakkında bilgi aldı.

Hülya Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeli aileleri ziyaret ederek, Miraç kandillerini kutladıklarını söyledi.

Devletin Suriyelilere tüm yardımları yaptığını vurgulayan Çiçek, "Ailelerimizin çok büyük sıkıntı ve ihtiyaçları yok. 7'den 70'e hepimiz bu coğrafyadaki kanın durmasını, savaşın bitmesini istiyoruz." dedi.

Mübeccel Öztürk ise kampanya kapsamında ikinci ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kampanyayla Suriyeli ailelerin eğitim ve sağlık sorunlarını gidermeyi amaçladıklarını dile getiren Öztürk, "İlk ziyaretlerde, okul irtibatları sağlanan çocuklarla iletişime geçilip geçilmediğini kontrol ettik. İmkan ve şartlar düzelmiş şekilde. İnşallah daha da düzelteceğiz. Kimse düzenini bozmak ve savaş ortamında yaşamak istemez. Bu zorunlu ziyaretlerinde bize düşen, misafirperverliktir." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.