Muğla

Fenerbahçeli baba, Galatasaraylı oğulları için sarı-kırmızı renkte gül yetiştirdi

14:57 04 Mayıs 2016
Fenerbahçeli baba, Galatasaraylı oğulları için sarı-kırmızı renkte gül yetiştirdi

Muğla'nın Yatağan ilçesinde, Fenerbahçe taraftarı baba, Galatasaraylı oğulları için, gönül verdikleri takımın renklerini taşıyan sarı-kırmızı renkte çiçek yetiştirdi.

Yatağan ilçesinde, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü olarak görev yapan 48 yaşındaki İsmail Hakkı Yüksel, evinin etrafındaki 200 metrekarelik bahçede, gülden begonvile, sardunyadan petunyaya kadar değişik çiçeklerle, narenciye yetiştiriyor.

Mesleği ziraat mühendisi olmasının yanı sıra çiçek ve ağaçlara ayrı bir ilgi duyduğunu belirten Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeşitli çiçekleri birbirleriyle aşılayarak değişik tür ve renkte çiçekler yetiştirdiğini söyledi.

Yüksel, bahçesinde Galatasaray taraftarı oğulları için sarı ve kırmızı renkte gül aşıladığını belirterek, "Bu çiçeği, yabani gülün üzerine, çok büyümemesi ve saksıda durması için sarı ve kırmızı olarak aşıladım. Ben Fenerbahçeliyim, iki oğlum da Galatasaraylı. Onlara hediye etmek için aşıladım. Dört yıl sonra ilk defa iki tomurcuk ilk defa bir arada açtı. Yani sarısıyla kırmızı bir arada açtı. Daha önceki yıllarda biri önce, diğeri sonra açıyordu. Ama bu yıl beraber açtılar." diye konuştu.

Aşılama işleminin başarıya ulaşmasından dolayı çok mutlu olduğunu kaydeden Yüksel, "Tomurcukların çiçek açmasından dolayı çocuklar sevindiler. Fenerli babanın Galatasaraylı oğulları için Galatasaraylı çiçek yetiştirmesi, ikisinin de hoşuna gitti." dedi.

İsmail Hakkı Yüksel’in 9 yaşındaki oğlu Utku Orkun Yüksel, ezeli rakiplerinin bir taraftarı olan babasının kendileri için ürettiği çiçeğin her gün özenle bakımını yaptığını anlatarak şunları söyledi:

"Güllerin çiçek açtığını 5-6 gün önce gördüm. Tomurcuk açacak mı diye her gün gelip kontrol ediyordum. Ondan sonra geldim ki, birisi kırmızı diğeri ise sarı tomurcuk açmış. Koşarak babama haber ettim. Çok mutlu oldum ve babama teşekkür ettim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.