Muğla

"Dünyanın İncisi Marmaris Bisiklet Hıdırellez ve Bahar Şenliği"

18:11 04 Mayıs 2016
"Dünyanın İncisi Marmaris Bisiklet Hıdırellez ve Bahar Şenliği"

Marmaris Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen "7. Dünyanın İncisi Marmaris Bisiklet Hıdırellez ve Bahar Şenliği" başladı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden yaklaşık 200 bisikletseverin katıldığı şenliğin ilk gününde, Turgut Mahallesi'nden 40 kilometre uzaklıktaki Marmaris'e bisikletle gidildi. Bisiklet tutkunlarına Marmaris Kalesi esnaflarınca ikramlarda bulunuldu. Bisiklet severler, kale etrafındaki sokaklarda canlı müzik eşliğinde dans etti.

Organizasyon sorumlusu İbrahim Onat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının her yaştan, kültürden, her bölgeden bisiklet tutkunlarını bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Onat, Marmaris'in tanıtımına, doğa ve kültürel yapısına katkı sunmak için bir arada olduklarını ifade ederek, çeşitli illerden gelen bisikletseverlere ilçenin doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtacaklarını kaydetti.

Şenliğe katılanların Hıdırellez ve bahar kültürüne uygun şekilde kamp ateşi yakacaklarını anlatan Onat, "Rotamız içindeki molalarda yöresel yemekler, gözlemeler, aşureler, lokmalar, çaylar ve kahveler ikram edilecek." diye konuştu.

Onat, şenliğin 8 Mayıs'ta sona ereceğini kaydetti.

Marmaris Belediyesi Huzurevi'nde kalan Sevgi Koyuncu, 88 yaşında bisiklete binerek şenliğe katıldı. Üç yıldır şenliğe katıldığını belirten Koyuncu, şenliğin içinde olmaktan memnun olduğunu dile getirdi. Koyuncu, "Şenliğe gelenleri çok seviyorum, onlar da beni çok seviyorlar." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.