Muğla

9. Uluslararası Öğrenci Buluşması

20:07 04 Mayıs 2016
9. Uluslararası Öğrenci Buluşması

Muğla'da, "9. Uluslararası Öğrenci Buluşması" düzenlendi.

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi ve Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) iş birliğinde düzenlenen etkinlik kapsamında, Kötekli Gençlik Merkezi'nde, yabancı öğrenciler kendi ülkelerinin yöresel kıyafetlerini ve kültürel materyallerini tanıttı.

Etkinlikte, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde (MSKÜ) eğitim gören Yemenli Kemal Kasım Fecr suresini okurken, Ganalı öğrenci Ziblim Lukman ise "Zindandan Mehmedime" isimli şiiri, yine Gana'dan Necip Hüseyin de "Gönüllerde Hasretin Var" isimli ilahiyi okudu. Programda, MSKÜ Yüksek Lisans öğrencisi Emir Kurtuluş Albayrak ise ney dinletisi sundu.

Etkinliğin açılışında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, son yıllarda Türkiye ve Muğla'ya gelen yabancı öğrenci sayısında artış olduğunu söyledi.

Muğla'ya gelen öğrencileri "yabancı değil misafir" olarak gördüklerini belirten Çiçek, "Uluslararası öğrenciler ülkemizde eğitim görmesinin yanında, hem Türk kültür ve adetlerini öğreniyor hem de kendi kültürlerini tanıtıyor." dedi.

Vali Çiçek, kentteki misafir öğrencilerin rahat bir şekilde eğitim alabilmeleri için çalıştıklarına işaret ederek, "Muğla’nın idarecileri olarak sizlerin burada yaşamlarınızı rahat bir şekilde sürdürmenize katkı verirken, sizler de buradan aldığınız bilgileri ve deneyimleri kendi ülkelerinizde uygulayacaksınız. Örnek birer insan olarak dönmeniz bizim en büyük temennimiz. Günümüzde insan insanı öldürmesinin yanında, artık Müslüman Müslüman'ı öldürmeye başladı. Kim olursa olsun, amacımız yaşatmak. Canı veren Allah'tır ve ancak o alır. Başkalarının oyunlarına alet olmayacağız." diye konuştu.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Bolat ise Türkiye'de 186 ülkeden 110 bin yabancı öğrencinin bulunduğunu belirtti.

UDEF olarak yabancı öğrencileri Türkiye'nin gündemine getirmek istediklerini dile getiren Bolat, "Bu buluşmalarımız 15 Mayıs'ta İstanbul'da sona erecek. 43 ayrı şehirde bu programları yapıyoruz. Bu buluşmalar Türkiye dışında 7 ülkede daha yapılıyor. Bu öğrencilerimiz hayatlarının en güzel yıllarını ülkemizde geçiriyor." ifadelerini kullandı.

Kuruldukları 2004 yılında Türkiye'de 13 bin uluslararası öğrenci olduğunu anlatan Mehmet Ali Bolat, önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu sayının 250 bine ulaşacağını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.