Muğla

Fethiye aşığı İngiliz'in vasiyeti yerine getirildi

10:16 12 Mayıs 2016
Fethiye aşığı İngiliz'in vasiyeti yerine getirildi

İngiliz vatandaşı Sandra Dart'ın (64) külleri, vasiyeti üzerine 17 yıl aralıksız tatile geldiği Fethiye'den denize saçıldı.

Nefes darlığı çeken Dart, 16 Mart'da İngiltere'de hayatını kaybetti. Dart'ın bedeni, İngiltere'de yakıldı ve vasiyeti üzerine küllerinin bir kısmı yakınları tarafından Fethiye'ye getirildi.

Çalış Mahallesi'nde düzenlenen törene Dart'ın 16 yıldır birlikte yaşadığı arkadaşı John Ebbles, çocukları, arkadaşları ve Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-Der) Başkanı Mete Ay katıldı.

Çalış Plajı'ndan bir tekneye binen yakınları, ilk olarak üzerinde Dart'ın fotoğrafı bulunan çiçeklerle kaplı çelengi denize bıraktı, daha sonra külleri denize döküp, kırmızı karanfil attılar.

John Ebbles, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dart'ın Fethiye'yi çok sevdiğini ve vasiyeti üzerine küllerini törenle denize bıraktıklarını söyledi.

- "Türkiye harika bir yer"

Hayatının geri kalanını Çalış'ta geçirmeyi planladığını anlatan Ebbles, "Türkiye harika bir yer. İnsanları çok iyi. Sandra da Türkiye'yi çok seviyordu. Burada yaşamayı çok istiyorum ama çalışmak zorundayım. Sandra'nın burada olmasından çok mutluyum." dedi.

Ebbles, İngiltere'de birçok İngiliz'in Türkiye hakkında çok az şey bildiğini, Türkiye'nin çok güzel ve güvenli bir ülke olduğunu vurguladı.

İngiltere'de hayatını kaybeden Sandra Dart'ın özlemini duyduğu Çalış ve Türkiye ile buluştuğunu ifade eden Çalış-Der Başkanı Mete Ay ise "Bir İngiliz'in bu vasiyeti vermesi çok önemli. Turizmciler yabancılara o kadar iyi davranıyorlar ve güzel ilişkiler kuruyor ki öldüklerinde 'Benim küllerimi buraya atın' diyebiliyorlar." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.