Muğla

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

15:07 18 Mayıs 2016
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

Muğla Valisi Amir Çiçek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çiçek, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a ayak basmasının 97. yıl dönümünü Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak gurur ve coşkuyla kutladıklarını bildirdi.

97 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini harekete geçirmek için Samsun'a ayak bastığını ifade eden Çiçek, mesajında şunları kaydetti:

"Milletimizin kaderini değiştiren, insanımız için umut dolu bir başlangıcı simgeleyen 19 Mayıs, Türk ulusunu aydınlığa kavuşturan ve cumhuriyetle buluşturan bir dönüm noktası olmuştur. İstiklal mücadelesinin sembolü olan bugünün Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi son derece anlamlıdır. İstiklal şuuruyla yetişen gençlerimize duyduğumuz sevginin, güvenin ve onlara düşen büyük sorumluluğun da göstergesidir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını ve Gençlik Haftasını en kalbi duygularla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.