Muğla

Türk ve dünya gençleri eğlence ve spor için Muğla'da buluştu

15:21 18 Mayıs 2016
Türk ve dünya gençleri eğlence ve spor için Muğla'da buluştu

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Uluslararası Gençlik Merkezinin "Gençlik Haftası" kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte Türkiye'den 16 ilin yanı sıra, 5 ülkeden gelen gençler, gönüllerince eğlendi.

İngiltere, Letonya, Makedonya, Azerbaycan ve Almanya'dan, "Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi" kapsamında, Muğla'da bulunan gençler, Sınırsızlık Meydanı'nda düzenlenen voleybol, basketbol, tenis, masa tenisi, ip atlama, bilek güreşi, yüz boyama, ip örme, yağlı boya resim yapma, ebru gibi etkinliklere katıldı.

Panayırın açılışını yapan Muğla Valisi Amir Çiçek, gençlerle müzik eşliğinde halay çekerek alanda kurulan stantları gezip, çalışmaları inceledi.

Stantlardaki gönüllü gençlerle sohbet eden Çiçek, gençlerle masa tenisi ve voleybol oynadı, bilek güreşi yaptı.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Nihat Ekinciler, etkinlikler kapsamında dans ve sportif programlar yapıldığını söyledi.

Hafta boyunca çok kapsamlı programlar yapıldığını belirten Ekinciler, "Street ball turnuvası, Ata'ya saygı izci kampı, Ata’nın izinde Samsun’dan Muğla’ya bisiklet turu, uçurtma şenliği, halk oyunları gösterisi yapılacak. Gençlik Haftası etkinlikleri Muğla’da bayram havasında geçiyor." dedi.

Farklı ülkelerin gençleriyle spor ve kültürel kazanımlara yönelik çalışma yaptıklarını anlatan Ekinciler, "Etkinliklerimize her yıl katılım artıyor. 15 Mayıs’ta başlayan etkinliklerimiz 19 Mayıs akşamına kadar devam edecek. Etkinliklerimize yabancı öğrenciler de katılıyor. Her yıl değişik ülkelerden Gençlik Haftası kutlamalarına yabancı öğrenciler katılıyor. Bizden de o ülkelerdeki değişik etkinliklere katılım oluyor. Bu öğrencilerimizin bizim öğrenciler ile kaynaşıp bizim ve onların kültürlerinin pekişmesi sağlanıyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.