Muğla

"Dostluk ve Barış İçin Yoga"

11:52 21 Mayıs 2016
"Dostluk ve Barış İçin Yoga"

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, 20 ülkeden yaklaşık 60 kişinin katılımıyla "Dostluk ve Barış İçin Yoga" etkinliği düzenlendi.

Ortaca Dalyan Turizm Derneği tarafından Dalyan Mahallesi'ndeki bir çay bahçesinde düzenlenen etkinliğe, 20 ülkeden yaklaşık 60 kişi katıldı.

Türkiye, Almanya ve İngiltere'den eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılar 2 bin 500 yıllık tarihi kaya mezarları manzarasında yoga yaptı. Etkinliğe katılan bir kadın da yoga sırasında çocuğunu emzirdi.

- "3 dilde yoga"

Yoga eğitmeni Celil Şengün, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinlikle dünya barışı ve kardeşliğe dikkati çekmek istediklerini söyledi.

Şengün, "Zihnimizde o hali düşleyerek, dünyanın barış ve kardeşlik içinde olduğu bir an yaratmak istedik. Adem ve Havva'dan bu yana kardeşiz. Bizim de şu anda yapabileceğimiz, oturduğumuz yerde, zihnimizde, dünyanın iyileşmiş halini düşlemek. Hayalimizde hiçbir yerinde savaşın olmadığı, çocukların aç kalmadığı bir dünya canlandırıp, gördüğümüz o resmi evrene göndermek." dedi.

Alman eğitmen Alexa Schumann ise Dalyan'da çok güzel bir enerjinin bulunduğunu belirterek, "İnsanlar sevecen ve çok sıcak. Güzel doğasıyla Dalyan'da dinginlik var. Herkesi buraya davet ediyorum. Bugün 3 dilde yoga yaptık. Bu bizi birleştirecek." ifadelerini kullandı.

İngiliz eğitmen Beverley Anne Fox da dostluk ve barış için geldiklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.