Muğla

Bodrum'un güvenliği MOBESE ile sağlanıyor

15:56 21 Mayıs 2016
Bodrum'un güvenliği MOBESE ile sağlanıyor

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Bodrum, 7 gün 24 saat Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) ile izleniyor.

Bodrum Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'nin kapılarını basın mensuplarına açan Bodrum Emniyet Müdürü Can Candaş, sistem hakkında bilgi verdi.

Sistemin 2007 yılında faaliyete geçtiğini ifade eden Candaş, "2014 yılında daha da geliştirerek en son teknolojik anlamda donanımlı bir şekilde görüntü kalitesini de arttırdık. Hem kamera sayısını arttırdık, hem de modern bir hale getirdik." diye konuştu.

İlçenin 89 kamerayla izlendiğini anlatan Candaş, şöyle konuştu:

"Bodrum ve Gümbet olmak üzere ilçemiz 24 saat esasına göre uzun süreli kayıt yapmak şartıyla kamera sistemiyle kontrol ediliyor. Yarımadanın tek bir girişi olması nedeniyle iki ayrı Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ile ilçeye giren tüm araçlar kayıt altında tutularak, Bodrum'un daha güvenli, huzurlu asayiş ve terör olayları açısından da daha etkin olması elimizi güçlü kılıyor."

Candaş, MOBESE kameralarının, yaşanacak olayların önüne geçmede ve olayların çözülmesinde büyük rol oynadığına dikkati çekti.

- "Bodrum kameralarla daha güvenli bir turizm bölgesi"

Kameraların, kolluk kuvvetlerinin olaylara hızlı müdahale etmesine yardımcı olduğunu ifade eden Candaş, "En kısa süre içinde suç işleyen şahıslara ve delillere ulaşıyoruz. Bodrum MOBESE kameralarıyla oldukça güvenli bir turizm bölgesi. Seksen dokuz kameradan 17'si hareketli kameralardan oluşuyor." dedi.

Candaş, PTS sayesinde ilçeye gelen tüm araçların kaydının yapıldığına, suça karıştığı belirlenen araçların da kısa sürede yakalandığına işaret etti.

Bodrum'da 2016 yılı içinde MOBESE kameraları sayesinde 108 olayı aydınlattıklarını dile getiren Candaş, "Bunların arasında nitelikli olan olaylar da var. Geçtiğimiz günlerde bir olaya karışan aracı ve içindeki şahısların yerini tespit ederek kısa sürede yakalanmasını sağladık. Bunlar turizm bölgesi için önemli şeyler." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.