Muğla

Güzel Sanatlar Fakültesi'nde mezuniyet töreni

18:15 24 Mayıs 2016
Güzel Sanatlar Fakültesi'nde mezuniyet töreni

Bodrum ilçesinde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi.

Ortakent-Yahşi Mahallesi'ndeki fakülte bünyesinde yer alan Şükran-Rauf Nasuhoğlu Araştırma Eğitim ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "9. Mezuniyet Sergisi ve Töreni" etkinliğine, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Grafik, tasarım ve heykel bölümünden mezun olan öğrenciler için düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Program, öğretim görevlisi Özlem Aslan yönetimindeki eğitim fakültesi korosunun seslendirdiği şarkılarla devam etti.

Öğrencilerin enstrüman kullanmadan ağız hareketleriyle seslendirdikleri şarkılar, izleyenlerden yoğun alkış aldı.

Daha sonra fakülteyi dereceyle bitiren öğrenciler sahnede birer konuşma yaptı. Öğrenciler, mezuniyet konuşması sırasında zaman zaman duygulandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Turgut, törende yaptığı konuşmada, fakültede 9. kez mezuniyet töreni düzenlediklerini söyledi.

Fakültenin resim, grafik ve heykel bölümleriyle eğitim ve öğretime başladığını ifade eden Turgut, "Fakültemiz dinamik ve üretken fakülteler arasında anılıyor. Fakültemizde uluslararası etkinlikler, sanat sempozyumları, grafik tasarım günleri ve öğretim elemanları ve öğrenci sergileri de açılıyor." dedi.

Öğrenci ve öğretim elemanlarının saygın başarılar elde ettiğini de değinen Turgut, bu durumunun fakülteye olumlu olarak yansıdığına dikkati çekti.

Yapılan konuşmaların ardından, tek tek sahneye davet edilerek diplomalarını alan öğrenciler, kep atarak mezuniyeti kutladı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.