Muğla

Muğla'da Çocuk Oyunları Şenliği yapılacak

15:13 26 Mayıs 2016
Muğla'da Çocuk Oyunları Şenliği yapılacak

Muğla'da 28 ve 29 Mayıs'ta 6. Otantik Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Şenliği düzenlenecek.

Metinbilim Enstitüsü Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ümral Deveci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin destekleriyle gerçekleşecek şenlikte, geleneksel oyun ve oyuncakların, iki gün boyunca sergileneceğini söyledi.

Şenliğin çocukların kendi varlıklarını göstermelerine imkan tanıma amacına yönelik düzenlendiğini belirten Deveci, "Otantik oyuncak ve oyunlar çocuk ile doğa arasında bir barış ve uyum sağlıyor. Çocukluk çağı, insanın en masum olduğu çağlardır." dedi.

Şenlikte otantik oyuncakların da sergileneceğine işaret eden Deveci, yakan top, beş taş, seksek, ip atlama, çember çevirme, topaç çevirme, çelik-çomak, yağ satarım bal satarım, aç kapıyı bezirgan başı, mendil kapmaca, dokuz taş, bilye gibi oyunlar oynanacağını ifade etti.

Metinbilim Enstitüsü Derneği olarak kirlenen insanlığın ve dünyanın masumiyet çağından başlayarak hayatı yeniden kurgulaması ve kurması felsefesine inandıklarını anlatan Deveci, şunları söyledi:

"Bireyin masum çağı olan 7-14 yaş arası çocukluk çağından başlayan bir sosyal sorumluluk projesi ile herkesin çocukluğunu hatırlamak ve günümüz çocuklarını bu masumiyette geleneksel kültürle zenginleştirmek istedik. Bunu yaparken de yeni bir turizm alanını yöremize kazandırmak istiyoruz. 2010’da prova olarak gerçekleştirmeye başladığımız şenliğimiz, 2011’de Yerkesik ile özdeşleşerek hayata geçti. Şenliğimiz kamuoyuna duyurulunca, pek çok yerde benzer şenlikler düzenlenmeye başladı. Biz bundan kıvanç duyuyoruz."

Deveci, şenlikte önceki yıllar yapılan şenliklerin fotoğraflarından oluşan bir de sergi açacaklarını dile getirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.