Muğla

İztuzu Plajı'nda tahliye tamamlandı

12:13 31 Mayıs 2016
İztuzu Plajı'nda tahliye tamamlandı

Muğla Valiliğinin aldığı karar doğrultusunda, İztuzu Plajı'nda işgalci olduğu iddia edilen Dalyan Çevre Turizm Ticaret Anonim Şirketinin (DALÇEV AŞ) buradan tahliyesi tamamlandı.

Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde, işletme hakkı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde (MSKÜ) bulunan İztuzu Plajı'nda, DALÇEV'in 1 numaralı büfedeki faaliyeti, kolluk kuvveti marifetiyle sonlandırıldı.

Şirket yetkilileri, plajdaki malzemeleri boşaltmayınca, buradaki şezlong, şemsiye, gıda ürünleri ve jeneratörler, üniversitenin plaj işlemesinde çalışan personelince, kolluk kuvvetleri eşliğinde, tutanak tutularak Dalyan Balıkçılar Kooperatifi yediemin deposuna teslim edildi.

DALÇEV hakkında, işletme ruhsatı olmadan satış yaptığı gerekçesiyle Ortaca Belediyesi zabıta ekiplerince de tutanak tutulduğu öğrenildi.

Plajın teslim edildiği MSKÜ yetkililerinin, 1 numaralı büfede faaliyete geçmek üzere hazırlıklara başladığı bildirildi.

- Olay

Ortaca Belediyesince işletilen İztuzu Plajı, 11 Haziran 2014'te valilik bünyesinde kurulan Muğla Çevre Koruma Vakfı Turizm Limited Şirketinin (MUÇEV) yaptığı ihaleyle, özel girişim DALÇEV AŞ'ye verilmişti.

Bunun üzerine Ortaca Belediyesi, ihalenin iptali için Muğla 1. İdare Mahkemesinde dava açmıştı. Mahkeme, ihalenin yürütmesinin durdurulmasına karar vermişti. Karşı taraftan yapılan itiraz üzerine ise aynı mahkeme, yürütmeyi durdurma kararını kaldırmıştı.

MUÇEV, 10 Kasım 2014'te İztuzu'nun boşaltılması için belediyeye yazı göndermişti. Belediyenin tesislerdeki demirbaşların envanterinin çıkarılması için ek süre istemesiyle işlem 10 gün ertelenmiş, bir süre sonra mahkeme Ortaca Belediyesinin talebi üzerine tahliye kararının yürütmesini durdurmuştu.

Belediyenin, valilik aleyhinde Muğla 2. İdare Mahkemesine açtığı davada ise plajın kiralanması işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmişti. Kararın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İztuzu Plajı'nın işletmesini, imzalanan protokolle MSKÜ'ye vermişti. Üniversite yetkilileri de geçen hafta İztuzu Plajı'nın özel firma tarafından işgal edildiği iddiasıyla tutanak tutarak, Ortaca Kaymakamlığına şikayette bulunmuştu.

Bakanlıkça Muğla Valiliğine gönderilen yazıda "İztuzu Plajı'nın DALÇEV tarafından işgal edildiği iddiasıyla kolluk kuvveti marifetiyle ivedi olarak boşaltılması" istenmişti. Valiliğin bu yöndeki kararı, şirket yetkililerine tebliğ edilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.