Muğla

Kadınların ve mahkumların el emeği ürünleri sergilendi

14:06 31 Mayıs 2016
Kadınların ve mahkumların el emeği ürünleri sergilendi

Muğla'da, 300 yıllık tezgahlarda dokunmuş, unutulmaya yüz tutmuş halı ve kilim dokumacılığı ile ipek dokuma, deri işleme, bakır işlemeciliği, kırkyama, tığ ve şiş örgücülüğü, iğne oyası, hüsn-i hat sanatları gibi meslekleri hatırlatmak için ustaları tarafından hazırlanan ürünler sergilendi.

Menteşe Kaymakamlığı ve Muğla Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu, Muğla Kapalı ve Açık Cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlüler ile Muğla Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğrencilerinin yaptığı ürünlerden oluşan yıl sonu sergisi, Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde açıldı.

10 binin üzerinde el emeği göz nuru çalışmanın bulunduğu sergide, kadınlar tarafından ziyaretçilere 300 yıllık tezgahlarda dokunmuş, unutulmaya yüz tutmuş halı ve kilim dokumacılığı ile yorgancılık, iğne oya, ipek dokuma, deri işleme ve hat sanatları da uygulamalı olarak gösterildi.

Sergide Muğla Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlü ve tutuklular ile Gevenes Açık Cezaevinde kalan tutukluların el emeği göz nuru eserleri ile Muğla Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğrencilerinin yaptığı el emeği ürünler ziyaretçiler tarafından ilgi gördü.

Muğla Vali Vekili Salih Gürhan, serginin açılışında yaptığı konuşmada, 2015-2016 eğitim öğretim yılında okuma yazma kursları, mesleki ve teknik kurslar ve genel kurslar olmak üzere 596 kurs açıldığını belirterek, bu kurslara 12 bin 793 kursiyerin kayıt yaptırdığını söyledi.

Sergide kadınların, tutuklu ve hükümlülerin, engelli bireylerin, aile ve dini rehberlik merkezi üyelerinin el emeği göz nuru çalışmalarının bulunduğuna işaret eden Gürhan, "Bugün 49 dalda açılan 101 kursta, 2 bin 223 kursiyerin ürünleri sergileniyor. Hepsinde ayrı ayrı emek var. Hepsinin ellerine sağlık." diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İdris Kömürcü ise Halk Eğitim Merkezi'nde 7'den 77'ye her yaştan insanın ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kursların düzenlendiğini dile getirdi.

Kursiyerlerin sergi için büyük çaba sarf ettiğini belirten Kömürcü, "İnsan emeğinin olduğu her faaliyet, her sanat ve zanaat çok değerlidir. Burada yapılan el emeği göz nuru çalışmalarda da bunu görmekteyiz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.