Muğla

Hedefleri yangına en kısa sürede müdahale eden ekip olmak

17:25 02 Haziran 2016
Hedefleri yangına en kısa sürede müdahale eden ekip olmak

Yatağan Orman İşletme Müdürü Mehmet İşçi, ekiplerinin yangına müdahale süresinin Türkiye ortalamasından iyi olduğunu, fakat bu süreyi daha da kısaltmayı hedeflediklerini bildirdi.

Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü, yangın söndürme tatbikatı yaptı.

Tatbikata katılan Orman Bölge Müdür Yardımcısı Vedat Dikili, Yangınla Mücadele Şube Müdürü Fedai Erdemli ve Yangınla Mücadele Mühendisi Suat Ünal tarafından, ekiplere yangına müdahale sırasında yapılması gerekenler ve alınması gereken güvenlik önlemleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Kavak Mahallesi'nde düzenlenen tatbikat kapsamında ekipler arası hortum serme ve yangına müdahale etme yarışları da düzenlendi.

Yarışmada birinciliği elde eden ekipleri kutlayan Yatağan Orman İşletme Müdürü Mehmet İşçi, kurum olarak 5 arazöz, 2 su tankeri, 2 ilk müdahale aracı, 1 dozer, 74 yangınla mücadele personeli, 17 orman muhafaza memuru ve 6 teknik elemanla birlikte yangın sezonuna hazırlandıklarını söyledi.

"Ekiplerimizin yangına müdahale süresi Türkiye ortalamasından iyi, hedefimiz bu süreyi daha da kısaltmak" diyen İşçi, sorumluluk sahalarında 2015 yılında 24 orman yangının çıktığını ve bu yangınlarda 4,34 hektar alanın zarar gördüğünü, 2016'da ise 11 yangın çıktığını ve 4,3 hektar alanın zarar gördüğünü belirtti.

İşçi, "Geçen sene yangınlara ortalama müdahale süremiz 11 dakikaydı. Bu süre, bölge müdürlüğü ortalamalarında 13, Türkiye ortalamalarında ise 15 dakikadır. Tüm ekibimizle birlikte, büyük bir özveriyle, yangınlara en kısa sürede ulaşarak müdahale etmeye çalışıyoruz. Hedefimiz, Türkiye'de yangına en kısa sürede müdahale eden işletmelerden biri olmaktadır." dedi.

Bu yıl yangınlara ilk önce köpük, daha sonrasında ise su ile müdahale edileceğini hatırlatan İşçi, vatandaşların orman arazilerine yakın yerlerde daha duyarlı olmalarını istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.