Muğla

Huzurevinde yetiştirilen kabaklarla Guinness'e başvuracaklar

16:09 16 Haziran 2016
Huzurevinde yetiştirilen kabaklarla Guinness'e başvuracaklar

Muğla'nın Fethiye ilçesinde huzurevi sakinleri, bahçede yaklaşık 200 kilogramlık bal kabakları yetiştirdi.

Fethiye Belediyesi Huzurevinde kalan İbrahim Ethem Çakır'ın ABD'deki oğlu vasıtasıyla getirdiği kabak tohumları, Çakır ve huzurevinin diğer sakinleri tarafından bahçeye ekildi. Huzurevinde yaşayanlar, zamanla büyüyen kabaklarla yakından ilgilendi. Yetiştirilen kabaklardan bazıları 200 kilograma kadar ulaştı.

10 yıldır huzurevinde kalan 74 yaşındaki İbrahim Ethem Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, her sabah uyandığında kabakların sulanıp sulanmadığını kontrol ettiğini söyledi.

Kabakların özenli bir bakım istediğini ve her gün daha da büyüdüklerini anlatan Çakır, "Selam verip onlarla konuşurum çünkü onlar da bir canlı. Biz de çok hevesliyiz. 'Guinness Rekorlar Kitabı'na girer miyiz?' diye düşünüyoruz. Rekorun bin 50 kilogram olduğunu öğrendik. Kabakların en az 800 kilo geleceğini düşünüyorum. Şu anda kabaklar 200 kilogramın üzerinde." dedi.

Huzurevi Müdür Adem Güngör ise huzurevinde kalanların bahçedeki bitkileri yakından izlemelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Amaçlarının huzurevindekilere hayatın içinde olduklarını hissettirmek olduğunu anlatan Güngör, şunları kaydetti:

"İlgisi olan yaşlılarımız, bahçemizde çeşitli sebzeler yetiştiriyor. Kabak tohumlarını da İbrahim Amca, Amerika'daki oğlu aracılığıyla temin etti. Onların hayat sevinçlerini görünce mutlu oluyoruz. Kabakları hasat edip tarttığımızda iyi bir sonuç alırsak huzurevi olarak müracaat etmeyi düşünüyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.