Muğla

Zıpkınla Balık Avı Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası

19:32 24 Haziran 2016
Zıpkınla Balık Avı Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası

Zıpkınla Balık Avı Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası yarın Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenecek yarışlarla başlayacak.

Fethiye'de yarın başlayacak Zıpkınla Balık Avı Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası'nın Beşkaza Meydanı'nda düzenlenen açılış törenine Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Şahin Özen, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Öçalmaz, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonada 15 kulüpten 64 sporcunun mücadele edeceğini söyledi.

Fethiye'nin spor turizmi açısından önemli bir yer olduğunu ifade eden Öçalmaz, "İl genelinde yapılan faaliyetlerin haricinde, ilk kez zıpkınla balık avlama yarışmasını organize etmek bizim için keyif verici. Sporculara yarınki müsabakalarda başarılar diliyorum" dedi.

TSSF Başkanı Özen ise Fethiye'de yarışacak olan takımların elemeden geçtiğini ve kendi gruplarında ilk 8'e girenlerin yarışacağını anlattı.

15 takımın katılımıyla final müsabakalarını gerçekleştireceklerini belirten Özen, "Hedefimiz çok balık vurmak değil. En usta avcıyı, en iyi sporcuyu tespit etmeye çalışıyoruz. Buradan çıkacak milli takımla uluslararası müsabakalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz" diye konuştu.

Özen, milli takım kadrosunu oluşturacak sporcuların 15-19 Eylül tarihleri arasında Yunanistan'da gerçekleşecek Zıpkınla Balık Avı Dünya Şampiyonası'na katılacağını bildirdi.

Özen, zıpkınla balık avının vatandaşlar için de çok güzel bir etkinlik olduğunu, bunun bilinçli şekilde yaygınlaşmasını istediklerini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.