Muğla

AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk:

13:01 25 Haziran 2016
AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk:

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, "Büyükşehirle veya CHP ile bir problemim yok. Yeter ki proje üretsinler, takıldıkları yerde gelsinler, destek olalım ama böyle bir şey yok. Biz kimseyle kavga da etmek istemiyoruz ama kimsenin de 'Muğla CHP'nin kalesidir' algısını yaymasına izin vermeyeceğiz. Muğla, CHP'nin kalesi falan değil. Allah, izin verirse biz, hep beraber bunu hizmetlerimizle beraber göstereceğiz." dedi.

Öztürk, AK Parti İl Başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla'nın Yatağan ve Seydikemer ilçeleriyle Akyaka Mahallesi'nde yapılacak meslek yüksekokulları için 3 milyon lira ödenek çıkarttıklarını belirterek, paranın Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine aktarılacağını söyledi.

Bu çalışmaların uzun yıllardır tamamlanamadığını kaydeden Öztürk, yürüttükleri çalışmalarla bunun da kısa sürede çözüme kavuştuğunu belirtti.

Öztürk, CHP İl Başkanı Mürsel Alban'ın geçen günlerde kendilerine suçlamalarda bulunduğunu dile getirerek, "Özellikle Bodrum'da yapılacak katı atık tesisiyle ilgili yanlış bir algı var. İtirazımız, Bodrum'da tesis yapılmasın değil. Yapılsın tabii ki, ihtiyaç var. Biz Marmaris'teki katı atık tesisine de karşı çıkmadık, Marmaris'teki tesis de ormanın içinde. Katı atık tesisinin yerini biz verdik. Fethiye öyle, Muğla'daki yer öyle. Yani bizim kesinlikle Muğla Büyükşehir Belediyesinin yaptığı icraatlara zerre kadar karşı gelmemiz söz konusu değil. Tam tersine 'destek olalım, yardımcı olalım' istiyoruz." diye konuştu.

Bodrum'da katı atık depolama tesisi yapımında sıkıntı yaşandığını kaydeden Öztürk, şöyle konuştu:

"Büyükşehir Belediyesi 2015 yılında soruyor. Katı atık tesisi yapılacak yerde problem var mıdır? Devlet Su İşleri yazmış, 'burada sular yer altı sularıyla buluşabilir ve yapılması doğru değildir' diyor. 6 Mart 2015'te yazmış. Bu yazıdan Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüzün haberi yok. Bu yazı birçok şeyi yeniden başlatıyor. Burada katı atık tesisi yapılamaz. Şunu da söyleyeyim büyükşehirle veya CHP ile bir problemim yok. Yeter ki proje üretsinler, takıldıkları yerde gelsinler, destek olalım ama böyle bir şey yok. Biz kimseyle kavga da etmek istemiyoruz ama kimsenin de 'Muğla CHP'nin kalesidir' algısını yaymasına izin vermeyeceğiz. Muğla, CHP'nin kalesi falan değil. Allah, izin verirse biz, hep beraber bunu hizmetlerimizle beraber göstereceğiz."

- Muğla'nın su sorunu

Muğla'daki en büyük sorunlardan içme suyu problemini de çözmek için uğraştıklarını belirten Öztürk, "En çok yağmur yağan, en çok toprağın suyla buluştuğu yer Muğla ama ne yazık ki Muğla, bu çağda su getiremiyor. Büyükşehirin yapması gerekiyor. Su problemini büyükşehirin çözmesi gerekiyor. Suyun en çok toprakla buluştuğu yerde susuzluk yaşanıyor. Su problemini çözmek için hazırladığımız projelere maalesef belediye destek vermiyor. Bu nedenle kentte halen su problemi yaşanıyor ve kalıcı bir çözüm üretilemiyor." diye konuştu.

Öztürk, Datça Asliye Mahkemesinin 9 yıl önce işten çıkartılan sekreter Esen Döner'in kıdem ve ihbar tazminatlarıyla yıllık izin ücreti gibi alacaklarının CHP Genel Merkezinden icra yoluyla tahsil edilmesine karar verdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"CHP'liler her fırsatta emekten ve emekçiye sahip çıkmaktan bahseder. Emekten bahsedenler, emekçiyi mağdur etti. Kamuoyu, bunu gördü. Bodrum'da gözlerini kırpmadan 7 bin ağacı kesme kararı alan CHP zihniyetinin kendi çalışanını nasıl mağdur ettiğini tüm kamuoyu gördü. Biz sekreterin mağduriyetini gündeme taşıyınca, para aynı gün CHP Genel Merkezi tarafından hesaba yatırıldı. CHP Datça İlçe Başkanlığının ayıbını genel merkez kapattı."

Milletvekili Öztürk, Muğla'daki TOKİ tabelalarının bu gün dikilmeye başladığını ve yer tesliminin yapıldığını belirterek, çalışmaların ileriki günlerde başlayacağını söyledi.

İktidar partisi milletvekillerinin birinci görevinin Meclis'in açık tutulmasını sağlamak olduğunu kaydeden Öztürk, "Muğla'yı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Gerekli gördüğümüz konularda kanun tasarısı şeklinde de olsa, bilgi mayetinde de olsa Muğla'yı ilgilendiren konuları, problemleri aktarmaya çalışıyoruz. Ankara gündemine sokmaya çalışıyoruz." dedi.

Öztürk, Meclis'e en çok devam eden milletvekillerinden biri olduğunu belirterek, hafta sonları da Muğla'da bulunarak vatandaşların sorunlarını dinlediklerini ve bunları gündeme taşıdıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.