Muğla

"Hassas burnu" ile rakip tanımıyor

11:23 26 Haziran 2016
"Hassas burnu" ile rakip tanımıyor

ALİ BALLI - Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan Mehmet Ali Uslu, Türkiye'nin çeşitli illerinde katıldığı av yarışmalarında kendisine onlarca kupa ve ödül kazandıran kurzhaar cinsi köpeğine gözü gibi bakıyor.

Bodrum Şoförler Odasında görev yapan bir çocuk babası 30 yaşındaki Uslu, geçen yıl Sırbistan'dan continental kurzhaar cinsi dişi av köpeği satın aldı. Uslu, ismini "Brena" koyduğu köpeğiyle Türkiye'nin çeşitli illerinde düzenlenen mera av yarışmalarına katıldı.

Uslu, köpeğiyle Konya, Balıkesir, İzmir ve Bodrum'daki mera yarışmalarında 4 kez birincilik, yine Konya, Aydın, Antalya ve Bodrum'da yapılan ırk ve mera yarışmalarında da ikincilik ve üçüncülükler kazandı. Brena, sahibine, bir yılda toplam 19 kupa getirdi.

Mehmet Ali Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haftada birkaç kez saha eğitimi verdiği köpeğiyle birlikteyken, çok keyif aldığını söyledi.

Köpeğe, otlara bırakılan kafesteki kuşu arama, koku alma ve avı bulduğunda durma eğitimi verdiğini anlatan Uslu, eğitimlerde Brena'nın sözünden hiç çıkmadığını kaydetti.

Bir erkek çocuğu bulunduğunu ifade eden Uslu, "Bir oğlum vardı bir de kızım oldu. İkisi birlikteyken çok mutlular. Ben arada kalıyorum ve sadece bakımlarını yapıyorum. Onu evladımdan ayırmıyorum." diye konuştu.

- "Hedef yurt dışında derece elde edebilmek"

Hedefinin, köpeğiyle yurt dışında düzenlenen yarışlara katılarak dereceler almak olduğunu kaydeden Uslu, şöyle devam etti:

"Katıldığımız yarışmalarda hem meraların hem de gönüllerin birincisi oluyoruz. Türkiye'de farklı ırklardan köpeklerin sahipleriyle de tanışıyoruz. Bodrum'da da bu işe gönül verenler var. Gittiğimiz mera yarışmalarında 'Bodrum'dan geliyoruz' dediğimiz zaman üst düzey seviyede karşılanıyoruz. Bunu gördüğümüz zaman çok mutlu oluyoruz. Nasip olursa Sırbistan, Almanya ve İtalya'da yapılan yarışlara da katılmak istiyoruz."

Uslu, Türkiye'de çok sayıda ödül alan köpeğinin artık yurt dışında da dereceye girmesini istediğini dile getirdi.

Köpeğe tüm eğitimlerini kendisinin verdiğini vurgulayan Uslu, "Yatma, kalkma, yemek yeme davranışını, gezmesini ve itaatini kendim kazandırdım. Bütün kişisel bakımlarını da yapıyorum. Köpeğim benim için çok önemli. Köpeğimin daha çok mera yarışmalarında boy göstereceğine inanıyorum." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.