Muğla

Alman turizmciler Muğla'da

13:13 01 Temmuz 2016
Alman turizmciler Muğla'da

Muğla Valisi Amir Çiçek, her ülkede terör olayları yaşanabileceğine dikkati çekerek, "Bizim görevimiz tedbir almak ve hayatın devam etmesini sağlamak." dedi.

YDA Dalaman Havalimanı öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Rixos Göcek Premium Suites and Villas Hotel’de çalıştay gerçekleştirildi. Almanya'dan turizm sektör temsilcileri ve Touristik Aktuell Dergisi çalışanlarının da katıldığı çalıştayın açılışında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla'nın güvenli bir bölge olduğunu söyledi.

Muğla’da iki uluslararası havalimanı bulunduğuna dikkati çeken Çiçek, "Dalaman ve Milas-Bodrum Havalimanlarımızın güvenlik tedbirleri sıkı bir şekilde alındı. Atatürk Havalimanı'ndaki patlamadan sonra değil, biz başından beri bu tedbirleri sıkı tuttuk. Görevin önemi karşısında, her türlü güvenliği 24 saat boyunca arkadaşlarımız almış durumda. Bunlar tatil yapacak insanlarımız ve bölgemize gelen siz misafirlerimiz için." dedi.

Çiçek, karayollarında da güvenlik noktaları oluşturduklarını, vatandaşların özgürlüklerini kısıtlamadan 24 saat kontrol yapıldığını dile getirdi.

Terör olaylarının Almanya ve Fransa gibi ülkelerde de yaşandığına dikkati çeken Çiçek, "Paris'te patlama oldu. Brüksel'de patlama oldu. Hayat durdu mu? Atatürk Havalimanı’nda patlama oldu. Hayat durdu mu? 5 saat sonra uçaklar tekrar inip, kalktı. Yani her yerde terör olayı yaşanabilir. Bizim görevimiz tedbir almak ve hayatın devam etmesini sağlamak." diye konuştu.

Çiçek, bölgenin Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Dostluk ve Barış Rallisi, Likya Yolu yürüyüşü gibi uluslararası etkinliklere ev sahipliği yaptığının altını çizdi.

Organizasyonlardan tüm katılımcıların memnun ayrıldığını ve güvenlik anlamında hiçbir sıkıntı yaşanmadığını vurgulayan Çiçek, "Bölgede Avrupa'dan 17 bin yerleşik vatandaşımız yaşıyor. Onlara sordum, 'Neden burası?’ diye. Bana 'Yaşanabilecek buradan daha güzel bir yer yok' cevabını verdiler. Müşterilerinizi memnun edeceğiniz yer burasıdır. Allah buraya tüm zenginliği vermiş. Biz de tüm insanlara açıyoruz." dedi.

- "Rusya uçak seferleri sezonu kasım sonuna uzatır"

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç ise toplantının bölge turizmi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Rusya ile Türkiye arasında yaşanan olumlu gelişmelere de değinen Güvenç, "Gelişmelerden olumlu sonuçlar alınacağını düşünüyorum. Belirli bir hazırlık aşamasından sonra, Rusya ile Türkiye arasındaki uçak seferlerinin başlayacağını düşünüyorum. Büyük ihtimalle bir ayı bulacak bir hazırlık süreci olacak. Genellikle bölgemizde ekimin sonunda biten turizm sezonu, kasım ayının sonuna kadar uzar."

Touristik Aktuell Dergisi Baş Editörü Matthias Gürtler ise amaçlarının bölgeyi Almanya'da tekrar hatırlatmak olduğunu belirtti.

Bölgenin daha önce Almanya'da çok iyi bilindiğini dile getiren Gürtler, "Almanlara bu bölgeyi hatırlatmak, güvenliği bizzat yerinde görmek ve ürün toplamak, yani onlara sunabileceğimiz güzellikleri onlara iletmek amaçla buradayız." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.