Muğla

Güney Ege yerli turistle "bayram" etti

11:17 13 Temmuz 2016
Güney Ege yerli turistle "bayram" etti

DURMUŞ GENÇ - Türkiye'nin bin 484 kilometreyle en uzun kıyı şeridine sahip ili Muğla'daki turistik tesislerde, Ramazan Bayramı tatilinde yüzde 100 doluluk oranlarına ulaşıldı.

Yabancı ziyaretçilerin yanı sıra yerli turistler de Ramazan Bayramı tatilinde Muğla ve turistik ilçelerini tercih etti. Tarihi ve kültürel zenginlikleri nedeniyle her yıl 3 milyondan fazla yabancı turist çeken Muğla, 9 günlük bayram tatilinde çok sayıda tatilciyi ağırladı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı tatilinde Muğla ve ilçelerinde beklenenin üzerinde yoğunluk yaşandığını söyledi.

Bölgede okulların kapanmasıyla hareketliliğin bayram öncesinden başladığını, bu yoğunluğun Ramazan Bayramı'nda beklenenin üzerinde gerçekleştiğini belirten Çiçek, "Muğla ve turistik ilçelerinde Ramazan Bayramı tatili süresince tüm konaklama tesislerimiz doldu. Misafirlerimiz gönüllerince huzur içerisinde tatillerini yaparken güvenlik açısından da hiçbir sorun yaşanmadı." dedi.

Gelen ziyaretçilerin kentte tatillerini dolu dolu geçirdiğini anlatan Çiçek, "Bayramda özellikle yerli turist yoğunluğu yaşandı. Otellerimizde hiç yer kalmadı. Birçok ziyaretçi, alternatif turizm olanaklarından cip safari turlarına katıldı, Ölüdeniz'de paraşütle atladı, Akyaka'da rüzgar sörfü yaptı. Su sporları merkezlerinde yüksek adrenalin keyfi yaşadı." diye konuştu.

- "500 bin araç giriş yaptı, uçaklar ek seferler koydu"

Ramazan Bayramı'nda bölgede hareketlilik beklendiğini ve bunun için her türlü önlemin önceden alındığını bildiren Çiçek, şunları söyledi:

"Ramazan Bayramı süresince ilimize dışarıdan 500 bin araç giriş yaptı ancak bu hareketlilik umduğumuzdan kat kat daha fazla oldu. Havalimanlarımızda çok sayıda ek seferler oldu. 2016 yılının sezon başlangıcındaki moral bozukluğu ortadan kalktı. Tesislerimizdeki doluluğun artmasıyla işletmecilerimiz de moral kazandı. Tatil bitti ancak bölgemizde halen hareketlilik devam ediyor. Bölgemizde ekim ayına kadar iç turizm yoğunluğu devam edecek. Aynı hareketlilik Kurban Bayramı'nda da devam edecek."

- "Marmaris'te nitelikli konaklama tesislerinde boş yer kalmadı”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, Marmaris'te bayram dolayısıyla otellerin dolduğunu söyledi.

Yoğunluğun ileriki günlerde de devam etmesini beklediklerini ifade eden Özbozdağ, "Ramazan Bayramı'nda da tüm konaklama tesislerimiz doldu. Önceden rezervasyon yaptırmayan ve tatil için gelen çok sayıda kişi de yer bulamadı." dedi.

Özbozdağ, Antalya'nın iç turizme daha fazla yatak ayırdığını ve en çok yoğunluğu da o bölgenin yaşadığına dikkati çekerek, "Ancak biz de son yıllarda iç turizme daha fazla yatak ayırmaya çalışıyoruz. Marmaris de bu pastadan payını almaya başladı. Bayramda da bu nedenle yoğunluk oluştu. Önümüzdeki günlerde yoğunluğun devam etmesini ümit ediyorum." diye konuştu.

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği Başkanı Yücel Okutur da bölgede çok sayıda alternatif turizm olanağı bulunduğuna dikkati çekti.

Muğla'nın turizm, tarım ve tarihi kültür değerleri ile dünyada emsali olmayan bir kent olduğunu vurgulayan Okutur, "Bölgede bayram boyunca doluluk yaşadık. Misafir kitlesi iyiydi . Dalyan, İztuzu, Sarıgerme tamamen doluydu. Zaten özel bir bölge, aşırı bir ilgi vardı. Misafirlerimiz memnun ve hayranlıkla ayrıldılar. Tekrar geleceklerini söylediler." dedi.

Okutur, bölgedeki turist hareketliliğinin devam etmesi için çalıştıklarını vurguladı.

- Anadolu halkına teşekkür

Yerli turistin en çok tercih ettiği ve yaklaşık 2 milyon ziyaretçinin Ramazan Bayramı tatilini geçirdiği Bodrum'da ise misafirler gönüllerince tatil yapmanın keyfini çıkardı.

Beyaz boyalı, mavi pencereli butik otelleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanları arasında yer alan Bodrum, müzik dinletileri, konserler ve kültürel etkinlikleri ile misafirlerine unutulmaz bir bayram tatili yaşattı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, böyle bir yoğunluğu beklediklerini söyledi.

Anadolu halkına teşekkür eden Kocadon, "Halkımız bir defa daha Bodrum'a sahip çıkmıştır. Turizmin zorlandığı bugünlerde insanlar tatillerini Bodrum'da değerlendirerek hem yatırımcılara hem otelcilerimize hem de esnafımıza moral motivasyon sağlamıştır." dedi.

Bodrum'un en fazla yerli turist ağırlayan bölge olduğuna dikkati çeken Kocadon, "Başta emniyet güçlerine, otelcilere, esnafa teşekkür ediyorum çünkü Bodrum'a gelen hiçbir arkadaşımız ne susuz ne de aç kaldı. Güzel ağırlandılar. Ufak tefek aksilikler her yerde olabilir ama bizi en çok mutlu eden asayiş yönünden herhangi bir olayın olmayışı." diye konuştu.

Bayram tatili bitmesine rağmen Bodrum'da halen yoğunluk yaşandığını ifade eden Kocadon, şöyle devam etti:

"Otellerimiz yüzde 100 doluluğa ulaştı. Bu doluluk şu anda da devam ediyor. Otelcilerle yaptığımız toplantılarda, hala otellerdeki doluluk oranlarının iyi yönde seyrettiği bilgisini alıyoruz. Umuyorum bu süreç Kurban Bayramı'na kadar böyle devam edecek."

- Çadır kampları da doldu

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı "Sakin kent" unvanlı Akyaka'daki otel ve apartlarda yer bulamayan tatilciler ise kamp alanlarını tercih etti.

Muğla'ya Hizmet Vakfı İktisadi İşletmesi sorumluluğundaki 300 dönüm arazide kurulu 400 çadır kapasiteli çadır kamp alanında Türkiye'nin dört bir yanından gelen tatilciler yoğunluk oluşturdu.

Doluluğun eylül ayı sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.