Muğla

Muğla'da su fiyatına imzalı tepki

12:50 10 Ağustos 2016
Muğla'da su fiyatına imzalı tepki

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, içme suyu fiyatına tepki gösteren bir kişi imza kampanyası başlattı.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde "Yüksek su faturalarını protesto ediyoruz" afişi asarak tepki gösteren Özgür Karabulut'un kampanyasına Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da destek verdi.

Karabulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013'e kadar suyun tonunun meskenlerde 1 lira 40 kuruş olduğunu, büyükşehir belediyesinin uyguladığı zamlarla suyun tonuna 4 lira 65 kuruş ödediklerini iddia etti.

Tüm Fethiye'nin su faturalarından dert yandığını, insanlar meydanlardaki çeşmelerden su doldurup evlere götürdüklerini anlatan Karabulut, "Bu da beni üzdü. Böyle bir kampanya başlatmak istedim. İnsanların görüşü ne olursa olsun bu kampanyaya katkıda bulunmalarını istiyorum. Özellikle sivil toplum örgütlerinin sesimizi duyurmalarını istiyorum. Suyun tonu vatandaşa olmuş 5, esnafa olmuş 7 lira. Biz esnaflar, 3 bin 500 lira personel gideri öderken 450 lira su faturası, 300 lira da elektrik faturası ödüyoruz. Bu olacak şey değil. Bu, 'dur' denilecek bir soygun. Buna 'dur' demeliyiz." dedi.

Karabulut, maliyeti 70 kuruş olan suyun vatandaşa 4 lira 65 kuruştan, esnaflara da 7 liradan satıldığını iddia etti. Karabulut topladığı imzaları, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı'na göndereceğini bildirdi.

Kampanyaya imza atan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise Özgür Karabulut'un protestosunda haklı olduğunu söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.