Muğla

Kültür Varlıkları Çalıştayı

16:48 22 Ağustos 2016
Kültür Varlıkları Çalıştayı

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Yürütülen Yatırım Çalışmaları Kapsamında Ortaya Çıkan Kültür Varlıklarının Kurtarılması ve Korunması Çalıştayı" Muğla'nın Milas ilçesinde yapıldı.

Milas Halk Eğitimi Merkezinde gerçekleştirilen çalıştayda konuşan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Melik Ayaz, kazı çalışmalarıyla Milas'ın bir açık hava müzesi konumunda olduğunu, bu nedenle çalıştay için ilçenin seçildiğini söyledi. Ayaz, "Milas'ın ardından önümüzdeki haftalarda İzmir'in Urla ilçesinde yapacağımız çalıştayın sonunda ilgili yerlere sunulmak üzere bir kültür stratejisi belgesi oluşturmayı amaçlıyoruz." dedi.

Ayaz, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün toplumdaki kültürel bilinci artırmak için özellikle çocuklara yönelik faaliyetlerde bulunduğunu hatırlattı.

Çalıştayda, İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürü Zeynep Kızıltan, Milas Müzesi Müdürü Gülnaz Savran ve Kütahya Müzesi Müdürü Metin Türktüzün, sorumluluk alanlarındaki kazı faaliyetlerine ilişkin sunum yaptı.

Çalıştayın ikinci bölümünde de Mehmet Sağır, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında yürütülen arkeoloji çalışmalarında elde edilen buluntular, Yrd. Doç. Dr. Haluk Sağlamtimur Ilısu Barajı arkeolojik çalışmaları ve Arkeologlar Derneği Başkanı Soner Ateşoğulları da kazı çalışmalarında yaşanan sorunlarla ilgili sunum gerçekleştirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.