Muğla

Engelli sporculara spor malzemesi dağıtımı

12:12 24 Ağustos 2016
Engelli sporculara spor malzemesi dağıtımı

Vali Amir Çiçek, engelli sporcuların başarılı olmasında ailelere büyük görev düştüğünü, onlara verilen destekle sporda engellerin kaldırıldığını ifade etti.

Muğla'da, engelli çocukların ve gençlerin öz güven kazanması, sosyalleşmelerine katkıda bulunmak, spor imkanlarının engelli vatandaşlara ulaştırılması amacıyla hazırlanan "Paralimpik Sporcu Branşlarına Sporcu Kaynağı" Projesi kapsamında 23 engelli sporcuya spor malzemeleri dağıtıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Salonunda düzenlenen programa aileleri ile katılan engelli gençler, eğiticileri nezaretinde yüzdü.

Vali Çiçek, bir süre engelli sporcuları izleyerek önümüzdeki dönemde kendilerinden derece beklediklerini söyledi.

Yüzme havuzu, spor salonları ve sahaların engelli sporculara her zaman açık olduğunu belirten Çiçek, engelli sporcuların yüzme, okçuluk ve atletizm dallarında çok iyi olduklarını kaydetti. Engelli sporcuların başarılı olmasında ailelere çok büyük görev düştüğünü kaydeden Çiçek, "Onlara verilen destek sporda engeli kaldırıyor. Bu şekilde engelli çocuklarımız sporda, okulda yani hayatın her alanında başarılı olabiliyor." dedi.

Engelli sporcuların bütün branşlarda başarılı olacağına inandıklarını kaydeden Çiçek, "Biz sizin her zaman yanınızdayız. Engelli vatandaşlarımız için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün bütün imkanlarını seferber ediyoruz. Siz yeter ki biz spor yapmak istiyoruz deyin." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Çiçek, Atletizm Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Nejdet Ayaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz tarafından sporculara eşofman takımı, spor ayakkabı, spor çanta, mayo, gözlük ve havludan oluşan spor malzemeleri dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.