Muğla

30 Ağustos Zafer Bayramı

09:19 30 Ağustos 2016
30 Ağustos Zafer Bayramı

Muğla Valisi Amir Çiçek, 30 Ağustos zaferinin, Türk milletinin göğsünde iman, yüreğinde bağımsızlık ve özgürlük sevdası olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini belirtti.

Çiçek, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, milletin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 94. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisinde olduklarını ifade etti.

Türkiye'nin gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel mirasıyla bölgesinin ve dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmaya doğru emin adımlarla yürüdüğünü dile getiren Çiçek, şunları kaydetti:

“30 Ağustos zaferi, milletimizin göğsünde iman, yüreğinde bağımsızlık ve özgürlük sevdası olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Ya şehit olurum, ya gazi şuuruyla hareket eden tek vatan, tek millet, tek devlet ve tek bayrak ilkeleri etrafında kenetlenen aziz milletimizin, tarih sahnesindeki onurlu yürüyüşü ilelebet sürecektir. Milletimizin, bu asil duruşunu bilenler, varlığımızı savaş meydanlarında ortadan kaldıramayacağını anlamış, bizi yıkmanın yollarını aramışlardır. Bunun en son örneği, 15 Temmuz gecesi FETÖ aracılığıyla gerçekleştirilmek istenen darbe girişimidir. Bu hain teşebbüse milletimiz, sağduyusu, basireti ve cesaretiyle gereken cevabı vermiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.