Muğla

Sanatçı Naşide Göktürk Bodrum'da toprağa verildi

18:43 31 Ağustos 2016
Sanatçı Naşide Göktürk Bodrum'da toprağa verildi

Geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitiren sanatçı Naşide Göktürk, Bodrum'da toprağa verildi.

Kanser hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü Bodrum ilçesindeki özel bir hastanede yaşamını yitiren Göktürk için ilçeye bağlı Bitez Mahallesi'ndeki Gülsevim Rüştü Kaynak Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Naşide Göktürk'ün ailesi başta olmak üzere, sanatçı Niran Ünsal, Hande Yener, Mansur Ark, Bora Gencer, oyuncu Erhan Yazıcıoğlu'nun da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı. Törende gözyaşları içinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hande Yener, sanat camiasına başsağlığı diledi.

Çok üzgün olduğunu ifade eden Yener, "Çok eski dostumdu. Maalesef uzun zamandan bu yana tedavi görüyordu. Muhteşem bir kalbi vardı. Bizim için çok büyük kayıp." diye konuştu.

Mansur Ark, Naşide Göktürk'ün hayat dolu bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, "Sanat camiasının başı sağ olsun. Kendisini de tanıyordum. Televizyon programlarında ve konserlerde karşılaşmıştık." dedi.

Oyuncu Erhan Yazıcıoğlu da gerçek sanatçı kimliği taşıyan kişilerin ölmeden önce daha çok saygı görmesi gerektiğini ifade etti. Yazıcıoğlu, "Çok büyük bir besteci, çok iyi bir yorumcuydu. Ülke sorunlarına son derece duyarlı bir insandı. Çok erken gitti. Diğer değerler gibi erken gitti." açıklamasında bulundu.

Tören sırasında fenalaşan Naşide Göktürk'ün ablası Nihal Aktaş'a camide hazır bekleyen 112 sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Göktürk'ün cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Bitez Mezarlığı'nda defnedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.