Muğla

"Rainbow Warrior" Bodrum'da

13:59 06 Eylül 2016
"Rainbow Warrior" Bodrum'da

Uluslararası çevreci sivil toplum kuruluşu Greenpeace'in simgelerinden "Rainbow Warrior" gemisi, Bodrum ilçesine geldi.

Bodrum'un Kumbahçe iskelesine yanaştırılan Rainbow Warrior'a vatandaşlar ve denizciler yoğun ilgi gösterdi. Tekneyi Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Greenpeace Akdeniz İklim Enerji Kampanyası Sorumlusu Duygu Kutluay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rainbow Warrior'ın Greenpeace'in gemilerinden biri olduğunu söyledi. Geminin Akdeniz yolculuğunda Türkiye'ye de uğradığını ifade eden Kutluay, "Gemi bizi güneşe yelken açmaya davet ediyor. Bodrum'dan başlayarak Sığacık, Çeşme, Bozcaada, Çanakkale ve İstanbul'a olmak üzere bir tur düzenliyoruz." dedi.

Tur kapsamında güneş enerjisinin ne kadar kullanılabilir olduğunu göstermek istediklerini ifade eden Kutluay, güneşin her gün doğan bir hazine olduğuna dikkati çekti.

- "Hedefimiz 1 milyon çatıya güneş paneli koydurmak"

Her sektörden insanlarla güneş enerjisini konuşmayı planladıklarını belirten Kutluay, şöyle konuştu:

"Güneş enerjisi Türkiye için büyüyen bir pazar. Teknoloji oldukça yayılıyor ve gelişiyor. Maliyetler son dönemde yüzde 50'den fazla düştü. Bu yüzden de güneş enerjisinin yayılma gücünün daha da fazla olduğunu düşünüyoruz. Bizim kampanya hedefimiz, 1 milyon çatıya güneş paneli koydurmak. İnsanların tükettikleri enerjiyi yerinde üreterek kendilerine mali olarak katkı sağlamalarını, ülkenin enerji bağımsızlığına katkı sağlayarak güneş kahramanları olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.