Muğla

"Rainbow Warrior" gemisi ziyarete açıldı

16:51 07 Eylül 2016
"Rainbow Warrior" gemisi ziyarete açıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen uluslararası çevreci sivil toplum kuruluşu Greenpeace'in simgelerinden "Rainbow Warrior" gemisi, yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açıldı.

Güneş enerjisine dikkati çekmek amacıyla dün ilçeye gelen, Türkiye'nin bazı bölgelerini de gezecek olan gemiye, tatilciler yoğun ilgi gösterdi.

Kumbahçe iskelesinde demirli geminin kaptan köşkü dahil tüm bölümleri tatilcilerin ziyaretine açıldı. Geminin farklı bölümlerinde görevli yerli ve yabancı uzmanlar, ziyaretçilere geminin teknik donanımı hakkında bilgi verdi.

Ziyarette ayrıca güneş enerji sisteminden yararlanılarak çalıştırılan bazı elektronik eşyalar, internet bağlantı sistemleri ve şarj cihazları da tanıtıldı.

Rainbow Warrior'da gemi mühendisi Alman Sabine Steiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ziyaretçilere geminin tarihçesi hakkında bilgi verdiklerini söyledi.

Gemide 5 yelken bulunduğunu ifade eden Steiner, "Bu yelkenlerin toplam büyüklüğü yaklaşık 400 metrekare. Bu da iki futbol sahasına eş değer. Gemide genelde yüzde 75 rüzgar gücü kullanıyoruz. Motoru sadece acil işlerimiz için ve rüzgar olmadığı durumlarda çalıştırıyoruz." dedi.

Gemiyi ziyaret eden Alman bilişim mühendisi Gert Hansel de Rainbow Warrior'ı ilçede gördüğü için şaşkınlık yaşadığını dile getirdi.

Güney Almanya'dan ilçeye geldiğini belirten Hansel, "Gemiyi televizyondan görüp takip ederdik. Burada görünce ziyaret etmek istedik. Gemi genelde denizlerde sıkıntı bulunan yerlerde oluyordu, biz de bunu merak ettik. Ancak güneş enerjisi sistemini tanıtmak için burada olduğunu öğrendik." diye konuştu.

Temiz enerjinin önemine işaret eden Hansel, "Özellikle güneş ve rüzgar enerjisi çok önemli. Türkiye'deki bu güneş Almanya'da yok. Bu nedenle Türkiye'nin güneşi iyi kullanması lazım. Bunun desteklenmesi gerekiyor." dedi.

Gemi, 9 Eylül'de ilçeden ayrılacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.