Muğla

Likya Yolu Ultra Maratonu başladı

10:41 25 Eylül 2016
Likya Yolu Ultra Maratonu başladı

Fethiye ilçesindeki 509 kilometrelik Tarihi Likya Yolu'nda düzenlenen Likya Yolu Ultra Maratonu başladı.

Tarihi Likya Yolu'nun yaklaşık 250 kilometrelik bölümünü kapsayan ve her gün bir etabı koşularak 6 etapta tamamlanacak maratonda, 8 farklı ülkeden, 220 sporcu mücadele ediyor.

Parkur boyunca tarihi kalıntılar, antik kentler, kaleler ve amfi tiyatroların içinden geçerek tarihe yolculuk edecek sporcular, ormanlık, dağlık, kayalık, kumsallar ve dik yamaçlar gibi zorlu parkurda da yarışacak.

Ovacık Mahallesi'ndeki Tarihi Likya Yolu'nun başlangıç noktasından start alan maratonun 36,5 kilometrelik ilk etabında, 180 koşucu Sidyma Antik Kenti'ne kadar mücadele edecek.

- "Keyifli bir yarış olacak"

Uzun etap projeler direktörü Özge Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 gün boyunca yaklaşık 250 kilometrelik yolun aşılacağını söyledi.

Yarışa 8 farklı ülkeden 220 sporcunun kayıt yaptırdığını bildiren Doğan, "Keyifli bir yarış olacak. Organizasyona katılımcı sayısı her geçen yıl artıyor. Bu parkurun muhteşem bir doğası var. Umarım keyifle başlar ve öyle bitiririz." dedi.

- "Bizi bekleyeni yaşamaya geldik"

Organizasyona İzmir'den katılan Aylin Savacı Armador, yarışa dördüncü kez katıldığını ve yarıştan çok keyif aldığını ifade etti.

Doğayla iç içe bir organizasyonda yeni insanlar tanımanın çok güzel bir duygu olduğunu kaydeden Armador, "Burada çok değişik deneyimler kazanıyoruz. Bunlar da bize bir deneyim olarak geri dönecektir. Herkes farklı bir amaç için burada. Bizi bekleyeni yaşamaya geldik. Bu zorlu parkurda bazen acı çekiyoruz. Bazen de doğal güzelliklerin içerisinde cennette olduğumuzu hissediyoruz." diye konuştu.

Likya Yolu Ultra Maratonu, 1 Ekim'de koşulacak 6. etabıyla Antalya'daki Phaselis Antik Kenti'nde son bulacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.