Muğla

Bodrum'daki göçmen kaçakçılığı operasyonu

21:07 28 Eylül 2016
Bodrum'daki göçmen kaçakçılığı operasyonu

Bodrum ilçesinde, Pakistan ve Afganistan uyruklu 62 kaçağı yelkenli tekneye yurt dışına götürmeye çalıştığı öne sürülen, aralarında 5 aylık hamile bir kadının da olduğu Gürcistan uyruklu 3 organizatör tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler, Güllük açıklarında şüphe üzerine yelkenli tekneye "dur" ihtarında bulundu.

İhtarın ardından durdurulan teknede yapılan aramada, Yunanistan'ın İstanköy Adası'na gitmeye çalıştıkları belirtilen Pakistan ve Afganistan uyruklu 62 kaçak ile bu kişilere yardımcı olan Gürcistan uyruklu biri kadın 3 kişi, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Torba Koyu'ndan denize açıldıkları tespit edilen kaçaklar, Yalıkavak Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi. Burada işlemleri tamamlanan kaçaklar, Muğla Yabancılar Şubesi ekiplerine teslim edildi.

Kaçakçılığı organize ettikleri iddia edilen Gürcistan uyruklu 5 aylık hamile Tinatin Gamezardashvili ile Gela Zarandia ve Giorgi Labartqava, Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğindeki işlemlerinin ardından "göçmen kaçakçılığı" iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.