Muğla

Muğla'da hava araçları 240 yangına müdahale etti

15:03 29 Eylül 2016
Muğla'da hava araçları 240 yangına müdahale etti

Muğla'da yangın söndürme helikopteri ve uçakları, nisandan itibaren bölgede 240 orman yangına müdahale etti.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangın sezonunda Fethiye, Marmaris, Milas, Nazilli, Bodrum ve merkezde konuşlanan hava araçlarının görev bölgelerinden ayrılmaya başlayacağını belirtti.

Sezon boyunca dört yangın söndürme ile bir yönetim helikopteri ve iki amfibik uçağın görev yaptığını ifade eden Çelik, "Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında 27 Eylül itibari ile 300 orman yangını çıktı. Yangınların 240'ında hava araçları kullanıldı. Yangınlarda 433 hektar alan tahrip oldu. Bu müdahaleler sırasında 4 helikopter 501 saat, 2 uçak ise 270 saat çalıştı." dedi.

Hava araçlarının özellikle sarp bölgelerde yapılan söndürme çalışmalarında etkin rol aldığını vurgulayan Çelik, sorumluluk sahalarında çıkan 300 yangının ortalama 13 dakikada kontrol altına alınarak yangınların büyümesinin önlendiğini dile getirdi.

Çelik, orman yangınlarının kısa sürede kontrol altına alınmasında hava araçlarının katkısının fazla olduğuna dikkati çekti.

Orman yangınlarının doğal afet olduğunu anlatan Çelik, şunları söyledi:

"Yüzde 56’sı orman olan yangına hassas Akdeniz iklim kuşağında yaşıyoruz. Orman yangınlarının meydana gelmesi kaçınılmaz. İhbar alındıktan sonra yangına en yakın hava aracı ortalama 12 dakikada içinde müdahale etti. Arazinin durumuna göre helikopter ve uçaklarımız kısa sürede yangına yönlendirip ilk müdahale yapıyoruz. Orman Genel Müdürlüğü olarak amacımız önümüzdeki dönemlerde kendi filolarımızı oluşturmak."

Öte yandan, bölgede görev yapan Nazilli helikopterinin 30 Eylül'de, Milas, Marmaris ve Fethiye helikopterlerinin 28 Ekim'de , 2 uçağın da 14 ve 30 Ekim tarihlerinde görev süreleri tamamlanarak Muğla’dan ayrılacağı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.