Muğla

6. Bodrum Türk Filmleri Haftası

02:19 30 Eylül 2016
6. Bodrum Türk Filmleri Haftası

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 6'ncısı düzenlenen "Türk Filmleri Haftası"nda, yönetmenliklerini Murat Şeker'in yaptığı "Çakallarla Dans 4" filminin tanıtımı ve "Deliormanlı" filminin gösterimi yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkısıyla Bodrum Sinema ve Kültür Derneği, Cinemarine Sinemaları, Magazin Gazetecileri Derneği ile Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) tarafından düzenlenen etkinlik devam ediyor.

Etkinlik kapsamında, 25 Kasım'da gösterime girecek "Çakallarla Dans 4" filminin yönetmeni Murat Şeker ve oyuncularından Hakan Bilgin ve Didem Balçın ile "Deliormanlı"nın oyuncularından Sarp Levendoğlu'nun katıldığı kısa söyleşi gerçekleştirildi.

Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde, "Çakallarla Dans 4" filminin fragmanı ile başlayan söyleşide yönetmen Şeker, Sarp Levendoğlu'nun "Deliormanlı" filmindeki rolü için bir yıl boks eğitimi aldığını söyledi.

Levendoğlu'nun filmdeki rakibinin boksör Danny Williams olduğunu anlatan Şeker, çekimleri kazasız belasız tamamladıklarını dile getirdi.

"Bazı değerler yok olmasın" diye mücadele verdiklerini ifade eden Şeker, her iki filmin ortak noktasının Haydarpaşa Garı olduğunu vurguladı.

"Deliormanlı"da final maçının Haydarpaşa Garı'nda geçtiğini, diğer filmin bazı sahnelerinin de bu mekanda çekildiğini aktaran Şeker, "Emek sarf edilmeden bir şey olmuyor. Biz filmleri düşüncelerimizi paylaşmak adına yapıyoruz." dedi.

Söyleşiyi yöneten SİSAY Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin de hafta etkinlikleri kapsamında Türk sinemasına emek verenleri anacaklarını ve bazı oyunculara ödül vereceklerini bildirdi.

Yönetmen Şeker ve oyunculara plaket ve çiçek hediye edilmesinin ardından "Deliormanlı" filmi gösterildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.