Muğla

Kırsaldaki çocuklar için spor şenliği

18:41 03 Ekim 2016
Kırsaldaki çocuklar için spor şenliği

Muğla Büyükşehir Belediyesinin, kent merkezlerinde ve kırsalda yaşayan çocuklara verilen hizmetleri dengelemek için hazırladığı "Kırsal Mahallelerde Spor Şenliği", Yatağan ilçesine bağlı Eskihisar Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı'nca Eskihisar Mahallesi ilkokulu bahçesinde düzenlenen şenliğe, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Eskihisar Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Üstçavuş Ömer Çetiner, Mahalle Muhtarı Cafer Ateş, Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Ali İnan, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Kaan Kutlu, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Şenlik öncesinde, Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı personellerinden oluşan bir heyet tarafından öğrencilere eşofman takımları verilerek, yüzlerine resimler çizildi.

Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık’ın da yüzüne ay-yıldız çizildi.

Şenlik hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Işık, Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığının yaptığı sosyal etkinliklerden çok memnun kaldıklarını belirterek, kendilerine teşekkür etti.

Işık, çocukların gelişiminde eğitimine önemine vurgu yaparak, "Bu tür etkinlikler, küçük çocuklarımızın ruhsal durumunu düzeltiyor. Toplum ve çocuklarımız stres içerisinde. Özellikle çocuklarımızın bu ortamlardan uzak tutulması gerekiyor. Sportif etkinliklerle çocuklarımız hem ruhsal hem de fiziksel olarak daha sağlıklı hale geliyorlar." dedi.

Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı İnan ise kentte yaşayan çocuklara sunulan hizmetleri kırsalda yaşayan çocuklara taşımak için okul bahçelerinde şenlik başlattıklarını söyledi.

Projenin hayata geçirilmesinde kendilerine destek veren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'e teşekkür eden İnan, şunları söyledi:

"Spor eğitmenleri, kendi alanlarındaki bilgilerini ilkokul öğrencileriyle paylaşıyor. Çünkü ilkokul öğrencileri, genellikle bu tür faaliyetlerden biraz uzak. Onlara ulaşarak, onların sportif yönlerini geliştirmek için katkıda bulunmak ve onların çeşitli spor malzemeleri ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Proje kapsamında, voleybol, istasyon çalışmaları, erkek sporcular için futbol, geleneksel oyunlar, yakan top ve halat çekme gibi oyunlarla çocuklarla hoşça vakit geçiriyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.