Muğla

Muğla'da organ bağışı

20:26 05 Ekim 2016
Muğla'da organ bağışı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları, ailesi tarafından bağışlandı.

Ortaca ilçesinde, 3 Ekim'de trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesine kaldırılan Nuran Kuaufmann'ın (50) beyin ölümü gerçekleşti.

Muğla Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Fethiye Devlet Hastanesindeki organ bağış ekibinin görüştüğü Kuaufmann'ın ailesi, organ bağışına onay verdi.

Bunun üzerine Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ekipleri Fethiye'ye geldi.

Yaklaşık 2 saat süren operasyonun ardından Kuaufmann'ın alınan karaciğeri Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, böbrekleri ise İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Rıza Murat Himoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuaufmann'ın organlarının 3 hastaya umut olacağını söyledi.

Türkiye'de birçok hastanın organ nakli beklediğini hatırlatan Himoğlu, "Bağışlanan organlar hastalara hayat verecek. Herkesin bir gün organa ihtiyaç duyabileceğini unutmayalım. Bu nedenle herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.