Muğla

Muğla'da “Mor Yaşam" Projesi başlatıldı

16:26 06 Ekim 2016
Muğla'da “Mor Yaşam" Projesi başlatıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Mor Yaşam Projesi kapsamında cezaevlerinde kalan kadınlara temizlik, kişisel hijyen ve bakım malzemelerinden oluşan destek paketleri dağıtılacak.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kadınlara her alanda pozitif ayrımcılık yaptıklarını, özellikle cezaevlerinde kalan kadınlara temizlik ve kişisel bakım anlamında destek olmak istediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlamında birçok yenilikçi ve dayanışmayı arttıran hizmeti hayata geçirdiklerini belirten Koç, "Mor Yaşam Projesi ile cezaevinde kalan kadınlarımızın yanında olmak, onlara dışarıdan bir umut olmak istedik. Temizlik ve kişisel bakım malzemeleri ile sabun, bulaşık deterjanı, şampuan, diş macunu, havlu, plastik leğen gibi ürünleri onlara ulaştıracağız. Gerekli izinler alınarak hayata geçirilen projemiz Türkiye'de ilk olma özelliği gösteriyor." dedi.

Koç, çalışmalar kapsamında Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan kadınların gereksinimlerini karşılamak amacıyla hayata geçirilen proje ile Ceza İnfaz Kurumunda annesiyle birlikte kalan çocukların ve çocuk cezaevinde kalan çocukların da tespit edilerek ihtiyaçlarının karşılanmasının planlandığını, hijyen paketlerinin üçer aylık periyotlarla kadınlara ulaştırılacağını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.